Раздават награди за топ снимка с чадърите на Самоводската чаршия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7669511 www.24chasa.bg
Чадърите на Самоводската чаршия се превърнаха в хит СНИМКА: Дима Максимова

Ако сте един от хилядите жители и гости на Велико Търново, които през дългия уикенд си правиха селфи с пъстроцветните чадъри, занаятчии, улични артисти на Самоводската чаршия, може да се включите във фотоконкурс с награди.

Общинската туристическа агенция “Царевград Търнов” го обяви за снимки от колоритния есенен празник Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите.

Всеки участник в конкурса има пълната свобода да представи атмосферата на Улицата на занаятите във Велико Търново по време на фестивала, който приключва днес. Фотографите трябва да „уловят“ в кадър автентична архитектура, майсторите -занаятчии, които работят в своите ателиета, уличните артисти, вечерните концерти, изложението на занаяти, духът и магията, които притежава Самоводската чаршия. Всеки автор може да участва максимум с 5 снимки, които трябва да изпрати до 30 септември, включително, на Noshtnasamovodskatacharshia@gmail.com, казват организаторите.

Всичко, което трябва да знаете за:

Фестът на занаятите събра хиляди посетители СНИМКА: Дима Максимова

Фотографиите трябва да се в дигитален формат JPEG, като големината на изображението трябва да бъде минимум 2 000 пиксела по дългата страна. Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики, уточняват от екипа на турагенцията.

Всички изпратени и допуснати за участие във фотоконкурса снимки ще бъдат публикувани в специален албум на страницата на събитието във фейсбук.

Победителите в конкурса ще бъдат определени от 3-членно жури и ще получат награди от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и от майсторите-занаятчии на Самоводската чаршия. Специална награда ще бъде присъдена и на снимката, спечелила най-много харесвания във Фейсбук до 10 октомври.

Нощта на Самоводската чаршия и Фестивалът на занаятите съчетаят минало и настояще в занаятите, традициите, музиката и съвременното изкуство. В изложението на занаяти се включиха над 60 творци от цялата страна. Хиляди гости наблюдаваха изпълнения на улични артисти и музиканти, различни пърформанси, интерактивни игри, детски забавления и представления на фона на уникалната архитектура и автентичната обстановка на Старо Търново. По време на фестивала имаше демонстрации и открити уроци в ателиетата на майсторите на чаршията.

Допълнителен колорит и настроение на събитието  внесоха 300 разноцветни чадъра и множество лампички , разположени над Улицата на занаятите и площада на Самоводката чаршия. В деня на независимостта дори булка избра забележителния декор за сватбена фотосесия.

Празникът на Самоводската чаршия е вдъхновен от инициативата Европейска нощ на музеите и се организира за девети път от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и община Велико Търново

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът на Българския футболен съюз най-накрая хвърли оставка! Тя ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет. Извънредното заседание ще се проведе в петък от 14:00 часа на базата в Бояна. "След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво,

Премиерът на България Бойко Борисов удари по масата! Той също не издържа на изключително слабите резултати на националния отбор в последните години и реши да предприеме крути мерки. "Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския национален

Любомир Ковачев е шофьор за пример, видяха папараците на "България Днес". Актьорът бе засечен да паркира колата си в центъра на София, без да направи нито едно нарушение. Нещо повече. Ковачев е категорично против пиенето на алкохол по време на шофиране, затова го кара само на вода. Любо е зареден и със слушалки за телефон,