Дивна: Радвам се на успехите на Кристин, обичам я

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7678302 www.24chasa.bg
Кадър от последното видео на Дивна “Най-синьото синьо”

Певицата с апел да пазим природата в новия си клип

“Истината е, че медиите продължават да поставят отношенията ни в свои рамки, а още по-голямата истина е, че хората не се вълнуват. Нашата история може да бъде полезна на обществото дотам, до където показахме, че и двете сме бойци, които продължават въпреки всичко и не спират да вярват в по-доброто “утре”. Оттам насетне всичко е художествена измислица. Кристин винаги ще бъде много специален човек в живота ми и огромно вдъхновение, но и двете сме отделни личности, които имат свой живот и житейски път. Обичам я и не спирам да се радвам за успехите ѝ”, казва певицата Дивна година и половина след автомобилната катастрофа, при която приятелката ѝ Кристин пострада тежко и още се възстановява.

При тежкия инцидент Дивна кара колата, а манекенката Кристин е до нея. Дълго време след това певицата отказваше да говори за случилото се. 

Изписа се много за отношенията им, но Дивна е категорична, че

двете с Кристин

са в съвсем добри

отношения

Днес певицата вече се върна към музикалните си изяви.

В последния си клип Дивна е облечена в найлон и обградена от летящи торбички, позира на морския бряг, а мъже в оранжеви жилетки разчистват всички боклуци от и около нея. Това е част от сюжета на видеото към песента “Най-синьото синьо”, в която певицата е автор на текста, музиката и аранжимента. И освен че звучи като любовно парче, има социално послание - да пазим природата. 

“Най-синьото синьо” е най-романтичната песен, която съм писала някога, категорично. За мен тя е съвременна поема за толкова много неща - любовта към морето, любовта към живота и любовта в най-чистата си форма, която ни освобождава, помага ни да намерим баланса и най-вече да открием наново себе си. Разбрах, че

животът е постоянна

борба за това да не

се изгубим безследно

в трудностите,

обстоятелствата, складираните емоции, предразсъдъците и всички останали подобни тежести, които като гюлета се опитват да ни закотвят и да не позволят да продължим напред в човешкото си развитие. А чистата любов е истинското спасение. Разбира се, най-конкретно и силно усещаме въздействието ѝ, когато е спрямо определен човек, затова и темата за любовта в музиката никога няма да омръзне и винаги ще е актуална”, реди мислите си емоционално певицата. Идеята да засегнат темата за замърсяването на Българското Черноморие била на режисьора Христин Николов. 

“Когато се свързах с него, му споделих, че искам да бъдем смели и да не се ограничаваме в идеите за крайния продукт и че искам да оставим на хората нещо повече от просто поредния клип за поредната лятна песен за любов. Пресъздадохме темите, вдъхновили песента, по доста по-нетрадиционен и абстрактен начин, именно с идеята да дадем възможност на всеки зрител да интерпретира по свой начин историята и да “прочете” допълнителната информация “между редовете”, разказва Дивна. Тя е убедена, че

хората от шоубизнеса

трябва по-често да

използват сцената,

за да говорят за

важните теми

“Замърсяването е един от големите общочовешки проблеми, обвързан с неуважението и безотговорността, с които подхождаме не само към природата, но и към себе си. Стремя се да оставям своя принос за идеята и във всекидневието си, но нека бъдем честни - в държава, в която найлонът, пластмасата и всички производни синтетики продължават да бъдат масови в предлагането на продукти от първа необходимост, а рециклирането не е особено реално, доста трудно можеш да бъдеш наистина “еко”. И все пак нищо не ни коства поне да изхвърляме фасове, опаковки от храни и напитки и всякакви други битови отпадъци на определените за тях места, а не по земята, плажовете и горите”, казва младата певица, която отскоро има и ново амплоа. Вече е по кината анимационният филм “Загубеният Йети”, в който Дивна е “в кожата” на момичето Ий. 

“Участието ми в “Загубеният Йети” е един от най-ярките ми моменти в професионалния ми път дотук, но и в личен план също, защото това наистина е сбъдната мечта за мен. Още повече, че възможността да дам гласа си именно на героинята ми Ий, чиято история и идентичност са толкова преплетени с мен, прави цялото преживяване още по-специално. Работата не беше лесна, защото опит в дублажа нямах, но вълнението и желанието, с които всеки път отивах на записи, ми помогнаха много бързо да “вляза в ритъм” с насоките на режисьора и тонрежисьора. Нямам търпение хората да видят филма и се надявам най-вече децата да бъдат също толкова вдъхновени и мотивирани, излизайки от киносалона, колкото и аз бях, излизайки от звукозаписното студио. Историята е трогателна, забавна и подходяща за цялото семейство”, разказва певицата, която от известно време се самопродуцира. Казва обаче, че в България пазарът е нищожен и всичко става трудно и бавно, особено когато искаш да си себе си. Не спира да работи, да се бори да открива други като себе си, които отказват да са роби на стереотипа.

“Музиката е мисия,

не просто бизнес

Обещах си да правя музика за хората, които имат нужда от нейната магия, защото в края на деня всички сме повлияни от любима песен или имаме спомен, свързан с нея. Ето така музиката ни събира.”

Дивна излиза на голямата сцена едва на 11 години. В дует с Миро печели музикалното предаване “Пей с мен”. По-късно певецът става и неин продуцент. Сега мечтата ѝ е на свой ред да създава и продуцира млади таланти.

“Искам да имам възможност да участвам в трансформирането на българската сцена към по-добро място за тези, които ще се качат на нея след мен. България има толкова талантливи деца, които заслужават избора да останат тук, не защото навън е по-трудно и скъпо, а защото тук има условия и поле за добър живот и развитие”, вярва тя.