Как да се тълкуват различни казуси по Закона за собствеността

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7687347 www.24chasa.bg
Изключително ценен труд на ИК "Сиела" - настолен за всеки юрист

ИК “Сиела” пуска луксозно издание

Една от най-систематизираните поредици със съставител Стоян Ставру, представяща най-новите и провокативни решения на ВКС, се обогати с луксозното издание на “Предизвикай: Вещното право!”(ИК “Сиела”). В него се съдържат 68 постановления и тълкувателни решения на Върховния съд и на Върховния касационен съд, постановени във връзка със Закона за собствеността.

“Тълковникът” съдържа актове от период от близо 60 години, които са систематизирани съобразно главите на ЗС. Актовете са оформени и по традиционния за поредицата “Предизвикай: Съдебната практика!” начин - с ясно открояване на поставения пред съда въпрос и на дадения отговор. В това издание от поредицата е добавен и богат инструментариум за ориентиране и работа със съдебната практика.

Всичко, което трябва да знаете за:

Заповядайте на официалната премиера на изданието, която е от 18, 30 ч. на 8 октомври 2019 г. в Новата конферентна зала на СУ “Св. Климент Охридски”.

Специално участие в нея ще вземат съдия Светлана Калинова, д-р Ивайло Костов и д-р Делян Недев, а в рамките на събитието ще бъде представена и цялата поредица. Входът е свободен!

Поредицата “Предизвикай: Съдебната практика!” стартира през 2018 г. и включва два вида сборници със съдебна практика: годишни сборници (годишници) и тематични сборници (тематичници). И двата вида представят актове (решения и определения) на ВКС, постановени по реда на чл. 290 от ГПК.

Символ на поредицата е спиралата. По траекторията на спиралата правото може както да се “развива” - по смисъла на чл. 280, ал. 1, т. 3 от ГПК, така и да се “натяга и разтяга” - подобно на пружина, даваща импулс за движение.

Още предложения

Цялата история на Вселената, разказана

от Дейвид Крисчън

В “Произход на всичко” (ИК “Сиела”) известният учен Дейвид Крисчън разказва най-величествената история, която можете да си представите.

Търсенето на разкази за произхода, които да свържат отделните познания, е старо колкото и човечеството. Повечето историци изследват детайлите - точните дати, личностите, документите. Но какво трябва да се направи, за да се изследва цялата история - от Големия взрив до наши дни, че и какво ни очаква в бъдеще?

Американският историк Дейвид Крисчън се стреми да отговори точно на този въпрос, създавайки проекта “Голямата история”. Луксозното издание на “Произход на всичко” е различната история, която не признава националните граници и разкъсания начин, по който се преподава науката за миналото. Той повежда на пътешествие през всичките 13,8 милиарда години и ключовите събития в тях – и след тях, от които в крайна сметка произхожда Земята такава, каквато я познаваме.

“Произход на всичко” е един съвременен и ненадминат разказ, базиран на изследванията върху глобална общност от повече от седем милиарда души, който обединява знания от всички краища на света. Това е разказ за произхода на всички съвременни хора и се основава на обединяващата всички ни съвременна наука.

Дейвид Крисчън проследява хронологично всички “прагове” на развитие на Вселената: от Големия взрив и появяването на първите звезди, през образуването на Слънчевата система, появата на първия живот на Земята, развитието на цивилизациите, до техния предстоящ крах и изчезването на Вселената.

“Произход на всичко” е история, в която миналото, настоящето и бъдещето образуват хармоничен разказ, в който в крайна сметка виждаме своето отражение - на вид, който може и да гледа с разбиране назад, и да мечтае за това, което го очаква занапред.

“Написах тази книга с оптимистичното убеждение, че ние, съвременните хора, не сме обречени на хронично състояние на фрагментарност и безсмислие. От творческия ураган на съвремието ни се появява един нов, световен разказ за произхода, изпълнен с толкова смисъл, благоговение и загадки, колкото и всеки един традиционен разказ за произхода, но основаващ се на съвременните научни постижения на редица дисциплини”, казва авторът.

“Отдавна се възхищавам на Дейвид Крисчън. В “Произход на всичко” той елегантно поднася доказателства и прозрения от различни области на науката в един достъпен исторически разказ”, пише самият Бил Гейтс.

Страховити и забавни призрачни истории

В “Страшни приказки за мрачни вечери 2” от Алвин Шварц (ИК “Сиела”) има страховити и забавни призрачни истории. Бихте ли качили на автостоп призрак? Ще отворите ли прозореца, ако чуете почукване върху стъклото? Ще дръзнете ли да погледнете в огледалото, ако знаете, че в отражението може да видите нещо зловещо? Стилът на Шварц е все така увлекателен, а солидната доза хумор и ирония подсилва ефекта от четенето. Погледнете под леглото.

Бау!

Класация на издателството

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Фен на мексиканския "Тигрес" ще получи доживотна забрана да посещава мачове. Причината е, че докосна гърдите на футболистката на тима София Хуерта. Запалянкото я помолил да си направят селфи след края на контролата на отбора с "Хюстън Даш" на университетския стадион в Монтерей. Тя откликнала и дори взела телефона му

Световният шампион с Испания Шаби Алонсо може да се озове в затвора. Той е обвинен в данъчни измами за няколко милиона евро. Ако се докаже, че е виновен, може да лежи до пет години. Бившият халф на "Реал" е поредният футболист с проблеми с данъчните след Кристиано Роналдо и Лионел

Мелиса Сата отново се носи на крилете на любовта. Тя буквално грее в присъствието на съпруга си Кевин-Принс Боатенг, отчетоха медиите в Италия. Моделката и халфът се събраха след почти едногодишна раздяла. И не пропускат да покажат колко са щастливи заедно. За последно го направиха на ревюто на известна марка в Милано