Елтън Джон: Прекарах детството си в безпокойство, плашех се от собствената си сянка

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7694845 www.24chasa.bg
Елтън Джон СНИМКА: Ройтерс

"Когато мисля за 50-те години във Великобритания, си спомням как стоя на стълбите вкъщи и слушам чичо ми Редж да се опитва да разубеди майка ми да не се развежда с татко: „Не можеш! Какво ще кажат хората?“. Това пише сър Елтън Джон в автобиографията си, която излиза на пазара на 15 октомври. В нея той разказва истината за живота си със свои думи, пише "Дейли мейл". Вижте част от най-съкровените му признания:

"Истината е, че Стенли и Шийла Дуайт никога не е трябвало да се женят. Те просто не се разбираха. И двамата бяха инати и сприхави – две невероятни черти, които имах късмета да наследя.

Скандалите вкъщи бяха безкрайни. Утихнаха единствено, когато татко, който беше в Кралските въздушни сили, бе командирован в чужбина. Ако бях една идея по-малко ужасен от баща ми, отколкото от майка, то беше само защото по-рядко бе наоколо.

Когато беше щастлива, мама можеше да е топла, очарователна и жизнерадостна, но сякаш винаги търсеше причина да изглежда нещастна, както и повод за скандал. Чичо Редж казваше, че може да почне спор и в празна стая.

Години по-късно осъзнах, че когато бях на 2, тя ме обучаваше как да ползвам тоалетна като ме удряше с телената четка до кръв, ако не ползвам гърнето.

Обичах я – тя беше моята майка, но прекарах детството си в безпокойство, опитвайки се да гарантирам, че никога не съм направил нещо, което да я подразни. Така че бях изключително несигурен, плашех се и от собствената си сянка.

На всичкото отгоре си мислех, че по някакъв начин съм отговорен за състоянието на брака на родителите ми, тъй като повечето от споровете им бяха за това как съм възпитан. Това не ми влияеше много добре и се отразяваше върху неувереността относно външния ми вид. Години наред не можех да понасям да се гледам в огледалото. Наистина мразех това, което виждах: бях прекалено дебел, твърде нисък, лицето ми изглеждаше странно, косата ми никога не заставаше, както искам.

Друг траен ефект беше страхът ми от конфронтации. Това продължи десетилетия. Стоях в лоши лични и бизнес отношения, защото „не исках да разклащам лодката“.

Моят изход беше „да заключа вратата“, както правех, когато родителите ми се караха".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка