40 творби показват в изложба ЛГБТИ артисти

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7705889 www.24chasa.bg
На снимката са 12-те артисти заедно с Люси Дяковска и част от менторите.

Над 40 творби, създадени от 12 млади ЛГБТИ артисти, ще бъдат показани от 17 до 25 октомври в One Gallery. Изложбата събира множество фотографии, видеореализации с ефектна хореография и артколажи.

Всички те са създадени по време на първата лятна работилница за ЛГБТИ артисти - CampOut. Тя бе от 5-и до 10 юли. В нея участваха артисти от ЛГБТИ общността от цялата страна, които вече са започнали да се развиват в един от петте жанра - визуални изкуства, фотография, музика, танц и моден дизайн.

Целта бе да получат познания и вдъхновение от успешни български и чужди ментори, които са утвърдени имена в изкуството. Сред тях бяха певиците Люси Дяковска и Прея, завършилият Нюйоркския университет танцьор и хореограф Коста Каракашян, визуалните артисти Джонатан Роузен и Том Смит и др.

Темите, по които работиха 12-те млади артисти, бяха свързани с идентичността на всеки от тях и етапите, през които са преминали: кръстопътя, себепознаването и приемането. Лагерът е създаден от фондация “Сингъл Степ”, която подпомага младежи от ЛГБТИ общността, техните семейства и приятели в процеса на самоосъзнаване, разкриване и утвърждаване на сексуалната им ориентация и полова идентичност.