Български вина оглавиха престижна международна класация

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7709452 www.24chasa.bg

Face to Face е сред най-високо оценените вина от Централна и Източна Европа според Concours Mondial de Bruxelles

България е безспорният победител в престижната класация на един от най-авторитетните световни конкурси - Concours Mondial de Bruxelles, за десетте най-добри вина от Централна и Източна Европа.

Потенциалът на страната ни за висококачествени вина ясно личи от подреждането. Там 4 от 10-те отличени вина са именно от България. С по две вина са Румъния и Словения, с по едно - Словакия и Молдова.

Едно от отличените родни вина е Face to Face (F2F), а огромен принос за утвърждаването на България като топ дестинация в създаването на вина има модерната изба New Bloom Winery в Съединение. Тя спечели място и в тази класация заради безспорното ниво и високото качество на производството си.

Това е поредното достижение и признание за марката Face to Face (F2F). По-рано тази година виното от немския сорт Дорнфелдер донесе на страната ни голям златен медал от световната класация на вина в Concours Mondial de Bruxelles. Тогава родната изба от Тракийската низина успя да спечели и други четири отличия – две златни за PIXELS Регент и PIXELS Каберне Совиньон и две сребърни за F2F Каберне Совиньон, Сира и Регент и F2F Розе.

Според винените експерти, създали класацията за десетте най-добри вина от Централна и Източна Европа, през последното десетилетие вината от региона се харесват на все по-голям брой потребители. Повече от всякога съвременните ценители на виното търсят „перли“ от по-малко известни места, което отваря път към висококачествените източноевропейски предложения.

Набиращите популярност отглеждани у нас немски сортове като Дорнфелдер и Регент доказват категорично потенциала на българския тероар и високия професионализъм на родните енолози.

New Bloom Winery е единствената изба у нас, която работи с тези два сорта. Дори германските й партньори са изненадани от резултатите, които постигат у нас Дорнфелдер и Регент. Избата залага на иновациите, на особеностите на тероара и на строгия контрол във всеки етап от производството – от лозето до бутилирането и съхранението на бутилките.

New Bloom Winery е единствената изба в България със собствени масиви от сортовете Дорнфелдер и Регент. Популярни в Германия и все още непознати у нас, те вече печелят своите последователи. Германските партньори на винарната са учудени от превъзходните характеристики на виното от двата сорта грозде, отгледано в България, което се дължи както на особеностите на тероара, така и на опитните енолози в New Bloom Winery. Целият процес на контрол се улеснява от непосредствената близост на лозята до винарната.

Серията Face to Face (F2F) е вдъхновена от искреността в отношенията и директната комуникация „лице в лице“. Това е и посланието на етикетите, а на нас не ни остава друго, освен да се срещнем лице в лице с чаша вкусен Дорнфелдер от F2F.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Заплашил жена с убийство и със сексуални подвизи успя да финтира охраняващ го полицай. Повалил го с дръжка от метла и се покрил в Морската градина в Бургас. Историята започва следобеда на 29 октомври в Подвис, община Сунгурларе. Там от по-рано се заселил Атанас Бундев от котленското село Градец. В онзи вторник, както обикновено,

Петте пострадали деца от добричкото село Кардам вече са добре. Изписани са от болницата и вече ходят на училище и детска градина. Все още не е ясна причината за смъртта на техния 9-годишен брат. От прокуратурата все още изчакват резултатите от всички експертизи, за да обявят окончателната причина за инцидента.

Гола ще пее Гери-Никол! Яката дупара се закани, че ще се качи на сцената само по изрязан бански на луд купон в Пампорово. Варненската фурия е част от голям спеткалък по случай празника на студентите. "Елате да се забавляваме заедно на Студентския празник. Аз мога да дойда по бански, а ако е студено - ще си сложа шалче",