Български вина оглавиха престижна международна класация

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7709452 www.24chasa.bg

Face to Face е сред най-високо оценените вина от Централна и Източна Европа според Concours Mondial de Bruxelles

България е безспорният победител в престижната класация на един от най-авторитетните световни конкурси - Concours Mondial de Bruxelles, за десетте най-добри вина от Централна и Източна Европа.

Потенциалът на страната ни за висококачествени вина ясно личи от подреждането. Там 4 от 10-те отличени вина са именно от България. С по две вина са Румъния и Словения, с по едно - Словакия и Молдова.

Едно от отличените родни вина е Face to Face (F2F), а огромен принос за утвърждаването на България като топ дестинация в създаването на вина има модерната изба New Bloom Winery в Съединение. Тя спечели място и в тази класация заради безспорното ниво и високото качество на производството си.

Това е поредното достижение и признание за марката Face to Face (F2F). По-рано тази година виното от немския сорт Дорнфелдер донесе на страната ни голям златен медал от световната класация на вина в Concours Mondial de Bruxelles. Тогава родната изба от Тракийската низина успя да спечели и други четири отличия – две златни за PIXELS Регент и PIXELS Каберне Совиньон и две сребърни за F2F Каберне Совиньон, Сира и Регент и F2F Розе.

Според винените експерти, създали класацията за десетте най-добри вина от Централна и Източна Европа, през последното десетилетие вината от региона се харесват на все по-голям брой потребители. Повече от всякога съвременните ценители на виното търсят „перли“ от по-малко известни места, което отваря път към висококачествените източноевропейски предложения.

Набиращите популярност отглеждани у нас немски сортове като Дорнфелдер и Регент доказват категорично потенциала на българския тероар и високия професионализъм на родните енолози.

New Bloom Winery е единствената изба у нас, която работи с тези два сорта. Дори германските й партньори са изненадани от резултатите, които постигат у нас Дорнфелдер и Регент. Избата залага на иновациите, на особеностите на тероара и на строгия контрол във всеки етап от производството – от лозето до бутилирането и съхранението на бутилките.

New Bloom Winery е единствената изба в България със собствени масиви от сортовете Дорнфелдер и Регент. Популярни в Германия и все още непознати у нас, те вече печелят своите последователи. Германските партньори на винарната са учудени от превъзходните характеристики на виното от двата сорта грозде, отгледано в България, което се дължи както на особеностите на тероара, така и на опитните енолози в New Bloom Winery. Целият процес на контрол се улеснява от непосредствената близост на лозята до винарната.

Серията Face to Face (F2F) е вдъхновена от искреността в отношенията и директната комуникация „лице в лице“. Това е и посланието на етикетите, а на нас не ни остава друго, освен да се срещнем лице в лице с чаша вкусен Дорнфелдер от F2F.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Милионите ти аз не щА, филър слагам си сама, пее габровката Симона Борисова Кралицата на домашните джуки - габровската онлайн-сензация Ваня Великова, възпя устните си в чалга песен. За това се похвали самата габровка в социалните мрежи, след като стана хит с уменията си сама да инжектира хиалурон в устните си. "Като цена излиза 3 пъти по-евтино

Учителка удряла ученик, защото пишел бавно. 9-годишното момче учи във видинското училище "Любен Каравелов". Майка му разказва, че в средата на миналата седмица получава обаждане от учителката. "Учителката ми се обади и каза, че детето пише бавно и му се е скарала. След това детето я вбесило и тя го нашамарила", разказва Магдалена Каменова

Кралицата на домашните джуки - габровската онлайн-сензация Ваня Великова, възпя устните си в чалга песен. За това се похвали самата габровка в социалните мрежи, след като стана хит с уменията си сама да инжектира хиалурон в устните си. "Като цена излиза 3 пъти по-евтино. Занапред ще бъде така - сама ще си го купувам и поставям