Банкси продава свои творби на отговорилите правилно на въпроса "Защо изкуството има значение?"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7716887 www.24chasa.bg
Улична творба на Банкси СНИМКА: Ройтерс

Британският стрийт художник Банкси продава бронирана жилетка с британското знаме, полицейска каска от сегменти от диско топка и направена от тухли "дизайнерска ръчна чанта" на случайно подбрани купувачи, които могат да отговорят на въпроса "Защо изкуството има значение?", предаде Ройтерс.

Творбите се предлагат в онлайн магазина "Брутен вътрешен продукт", като цените варират от 10 британски лири за спрей на Банкси до 850 лири за бронирана жилетка като онази, която Стормзи носеше на фестивала Гластънбъри през юни, предава БТА.

В съответствие с правилата на сайта желаещите имат възможност да купят само по един артикул. Молбите ще бъдат произволно селектирани и сведени до по-малък брой въз основа на отговорите на въпроса "Защо изкуството има значение?", като думата "защо" е зачертана.

Отговорите ще бъдат преценени от безпристрастен и независим арбитър, който е професионален комик.

Цените на продуктите, които ще получат сертификат за автентичност на втората годишнина от покупката, са с по-ниска от пазарната им стойност.

Артикулите в онлайн магазина са от временната изложбена зала на Банкси в лондонския квартал Кройдън.

Творбите на стрийт художника, който не е разкрил самоличността си, се продават за баснословни суми. Негова картина, която изобразява шимпанзета в британския парламент, бе продадена за над 12 милиона долара на търг на "Сотбис" по-рано този месец.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни

Легендата на българското кино Филип Трифонов, познат с ролята си от "Момчето си отива", наистина отива - на работа. Топпапараците на "България Днес" изловиха актьора да се стяга за артистичен делник, понесъл огромна връзка ключове, която се вееше театрално зад гърба му. Снимки: България