Геро играе за четирима в “Стриптийз-покер” на МГТ “Зад канала”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7725579 www.24chasa.bg
Герасим Георгиев-Геро е звездата на “Стриптийз-покер” в МГТ “Зад канала”.

Герасим Георгиев-Геро покрива цялата вербална и жестова динамика в спектакъла “Стриптийз-покер” в МГТ “Зад канала” и забавлява зрителите, които бързо се усещат кого да следят на сцената. Той импровизира реплики, извинения, оценки, намерения, заплахи, любезности, за да компенсира глуповатия диалог между двете семейни двойки. Аз се чувствам добре, защото се потвърждава прозрението ми от началото му в Младежкия театър, че е страхотен артист с необуздаемо въображение и малък път от измислица до действие.

Обаче защо се чувства потиснат Малин Кръстев, този елитен актьор, който е видял две и двеста на сцената? Лоялен и неагресивен, Малин се е примирил с това, че ролята му не е разработена от режисьорката Надя Асенова и дори не може да лансира екзотиката на необичайната си перука. А през това време Геро лудува и палува на сцената. Историята в пиесата на Жан-Пиер Мартинес всъщност липсва. На вечеря се събират две съседски семейства, за да се опознаят по-добре, и в играта на стриптийз-покер, където губещият се съблича, се стига до зловещи признания за стари грешки и престъпления. Ама това е съвсем накрая, а дотогава времето трябва да се запълва, като разкрива що за хора са се събрали. Това обаче е на теория, докато на сцената няма акценти и податки, че да кажем кой какъв е. И Геро, усетил безжизнения диалог, се развихря за четиримата.

Семейна партньорка му е Василена Атанасова. Другата двойка са Малин и Христина Караиванова. Атанас Чопов е с маската и жестовете на изгубилата се котка, кофти решение, за да се освежи сцената. Нямаше нужда, Геро се справя прекрасно!