Приятелките на Прея знаят, че е при гаджето си, то мисли, че е при тях, а тя пее в “Маскираният певец”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7741913 www.24chasa.bg
Моментът, в който Прея сваля маската си в тв шоуто. До нея е водещият Димитър Рачков.

Сега певицата подготвя нов кратък албум

Младо и много талантливо момиче казва на приятелките си, че отива при гаджето си в Монтана, и изчезва в съботната вечер, докато по Нова телевизия върви “Маскираният певец” и милиони зрители се чудят кой стои зад маската на Пеперудата. Е, от една седмица вече се знае коя е тя - същото това младо и талантливо момиче, което впрочем казвало на гаджето си, че е при приятелките, които лъжело. Така Прея живеела двойствен живот месец и половина. А през това време репетирала и “обживявала” образа си. “Маската трябва да се отиграе като в кукления театър. Понякога аз не се смеех на коментарите на водещите, но “геройчето” правеше знаци, че се смее”, разказва младата изпълнителка. Тя обмисляла известно време предложението на продуцентите на “Маскираният певец”, преди да реши да се впусне в това предизвикателство. Но не, защото не искала да участва. 

“Аз съм засичала американския формат и ми беше доста интересно като зрител и си представях, че е много приятно преживяване да участваш. Единственото ми притеснение беше, че веднага ще ме познаят по гласа. Той е отличителният ми белег, а там единственото нещо, което показваш наяве, всъщност е той. И им го казах на продуцентите, а те се опитаха да ме успокоят - че хората няма да могат да ме виждат, че няма да могат да ме свържат с образ, но на мен ми се случва постоянно да вляза в магазин, да се кача в такси или нещо подобно и хората да ми кажат:

“Ооо, не ви познах

в лице, но когато

заговорихте,

веднага се убедих,

че сте вие”,

казва с усмивка Прея. Изборът на образите за всеки участник е работа на екипа, но все пак го правят така, че да има някаква символична връзка между костюма и човека, който ще го носи.

“Мисля, че нарочно са оставили място за интерпретация. Аз лично си тълкувам, както си го искам, и не сме го обсъждали с тях. Но мисля, че са взели предвид това, че в момента изживявам трансформация, и то в положителна посока, и пораствам. В останалите участници, които отпадат, също намирам прилики и символи”, казва певицата. Изборът на песните обаче бил на участниците. Всеки от тях прави списък с голям репертоар, като преди всеки лайф изпълнителят и продуцентите заедно избират какво да звучи в ефира на Нова телевизия в събота вечерта. От списъка на Прея останала една песен, която много искала да представи в следващото предаване. 

“Тъкмо си бях наумила и се бях вдъхновила миналата седмица и нямах търпение да изпълня “Лудо, младо”. И продължава да ме е яд, че отпаднах”, казва Прея. Докато участвала в шоуто, нямала проблем с алибито. Както вече стана ясно, на приятелките си казвала, че е при гаджето си в Монтана, а на него - че е с приятелките си. Трудно удържала обаче на въпросите дали е тя под маската на Пеперудата.

“Майка ми не живее в България и хубавото е, че ако не ѝ го прати някой, няма как да го види. Тя разбра много постфактум, сега вече, когато хората бяха сигурни и започнаха да ѝ звънят и да ѝ пишат. Но с баба ми беше много трудно, тъй като тя гледа телевизия постоянно, вълнува се изключително много за тия неща, както и нейният кръг. Освен това е чела много статии във вестници, които излязоха много преди да се разкрие наистина, че аз съм Пеперудата, и ми беше много трудно да я убеждавам, че не е така. Беше много смешно, защото аз знаех, че съм Пеперудата, те вярваха, че аз съм Пеперудата, но аз трябваше да ги убеждавам, че не съм”, казва с усмивка тя.

На упоритите въпроси на най-близките си хора казвала, че е водила преговори с продуцентите, но не е влязла в шоуто, защото гласът ѝ е много разпознаваем. Отклонявала съмненията им и със странни вокални превъплъщения.

“Веднъж даже пях

парче на Карди Би,

която аз откровено

не харесвам,

и всички, които ме познават, знаят това”, казва през смях певицата. За още по-голяма убедителност се хващала за коментари и предположения в социалните мрежи и ги преповтаряла в своя защита. В един от жокерите в предаването каза, че тази година се е появила първата ѝ рожба. И това е самата истина. Първата ѝ рожба носи нейното име, голяма е цели 10 песни и тежи голямо количество талант, страст и вдъхновение. Става дума за първия ѝ самостоятелен албум Preyah. 

“Наистина първата ми рожба е най-сублимният момент в годината и въобще в живота ми. Аз съм на сцената от известно време, но досега нямах албум и самият факт, че той вече е наяве, означава, че съм достигнала един преходен момент, в който съм сигурна коя съм и коя искам да бъда в очите на хората. Синтезирах това до някаква степен в албума. Затова го кръстих Preyah и го създадох като независим артист, без продуцент зад гърба си, с няколко приятели - колеги, с които се събрахме и направихме нещата така, както ги искаме и ги чувстваме.  Музиката по парчетата в албума създадохме заедно с талантливите млади бийтмейкъри Денис Попстоев, който заедно с мен е музикален продуцент на албума, Константин Бешков и Божидар Василев - Trombobby. И съм много щастлива от резултата”, признава изпълнителката.

Тя е автор на всички текстове и на част от мелодиите на песните в албума. Събирала идеи, самочувствие, смелост, знания и през последните 2-3 години работела усилено и целенасочено върху самоусъвършенстването си. “Всъщност причината да не съм била толкова продуктивна е липсата на вдъхновение и на мотивация, както и на ясна цел. А сега всичко това е налице. Следващият ми проект - кратък албум, над който вече работя, е доста готов”, разказва тя. Сега казва, че се чувства много по-свързана със себе си и наистина се е разбрала. Полага повече усилия да се харесва, като чисти лошите си навици и нещата, които смята, че я дърпат назад. “И мисля, че успявам”, казва тя. Освен че се грижи за здравето си, успокоява и съзнанието си с медитация и се старае да мисли позитивно.

“Тъй като вярвам, че мислите ни абсолютно в реално време влияят на света около нас и на реалността ни, гледам да ги насочвам, където искам, и се старая да съм по-дисциплинирана. Да ставам рано, да върша повече неща през деня, да си записвам, да не оставям задачи за после и да отлагам. Просто да съм по-добра версия на себе си”, обяснява Прея. Сега е в Лондон на конференция на Би Би Си, която среща хора от всички отрасли на музикалния бизнес - изпълнители, агенти, радиоводещи... Ще вземе участие в различни уъркшопи, лекции и дискусионни панели. Освен това с приятеля ѝ ще отпразнуват там годишнина и Хелоуин.

“Ще се завърна заредена с енергия и вдъхновение”, казва Прея.