Публикуваха откъси от игралния филм за Наим Сюлейманоглу

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7742049 www.24chasa.bg
Снимка: Инстаграм/ hayatmvaneck

Почти месец преди премиерата на игралния филм "Джобният Херкулес: Наим Сюлейманоглу", посветен на легендарния щангист, която е обявена да се състои на 22 ноември, компанията Дижитал япъмеви, която засне филма, публикува фрагменти от лентата в медиите.

Филмът е дело на режисьора Йозер Фейзиоглу по сценарий на Баръш Пирхасан.

В лентата се пресъздават моменти от житейския и професионален път на спортиста-шампион Наим Сюлейманоглу. Път, който се простира от България до Турция, и е изпълнен с гордост, тъга и успехи, които изглеждат непостижими на пръв поглед.

Едно малко момче от един малък български град - Момчилград, тръгва към големия спорт, в който спечелва световни и европейски титли. Спечелва три олимпийски медала в участия в три различни олимпийски игри. Единственият тежкоатлет в света, който вдига щанга три пъти по-тежка от собственото му тегло, и поставя рекорди, които остават ненадминати и днес.

Във филма доста подробно е пресъздадена житейската история на Наим Сюлейманоглу, в която централно място заема бягството от България в Турция в знак на протест срещу Възродителния процес, което го издига до личност, с която сънародниците - български турци - заслужено се гордеят, пример за борец срещу асимилаторската политика спрямо турците в България и за бъдещите поколения български турци, се посочва в бележките към фрагментите.

Детските и юношеските години на Наим, животът на семейството, което е подложено на репресии заради бягството от България, приятелите, приносът му за развитието на турската тежка атлетика, която записва първите си успехи благодарение на Наим, също са застъпени във филма, се отбелязва в текста към фрагментите.

Филмът, който ще бъде разпространяван чрез компанията CGV Mars, ще бъде пуснат по екраните в Турция на 22 ноември.

Ролята на Наим се изпълнява от 20-годишния Ван Ек, който е от турско-холандски произход.

Сред изпълнителите са известните турски актьори - Йеткин Дикинджилер, Селен Йозтюрк, Гюркан Уйгун, Левент Юлген, Баръш Къралиоглу, Мария Руменова Сотирова, Исмаил Хаджъоглу и др.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина