Повече пространство искат от родителите си порасналите деца, сочат резултатите от онлайн анкета

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7744843 www.24chasa.bg
СНИМКА: bulgarian.cri.cn

По-голямата част от възрастните участници в онлайн анкета на вестник China Youth Daily смятат, че родителите трябва да предоставят на порасналите си деца по-голямо пространство за самостоятелен живот. Според проучването, 69% от общо 1875 анкетирани възрасти са на мнение, че „родителите трябва да дадат известно пространство на порасналите си деца", а 12,3% са отговорили, че „родителите не трябва да упражняват контрол върху децата си".

В същото време, според 70,6% от анкетираните вярват, че ако родителите се наместват твърде много в семейния живот на децата си, това ще доведе до конфликт между поколенията, съобщава bulgarian.cri.cn.

Около 65% са на мнение, че строгият контрол може да повлияе на развитието на самочувствието на децата им като независими личности, а 45% смятат, че това може да ги направи прекалено зависими. Едва 6% са посочили, че по-силният контрол помага за изграждането на по-близки отношения родител-дете.

Относно начина, по който порасналите деца трябва да се отнасят с родителите си, 64% смятат, че трябва да показват уважение и да изслушват търпеливо съветите към тях.

Около 52% са на мнение, че родители и деца трябва да си дадат достатъчно пространство и да вземат решения самостоятелно.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Никол Шерцингер работи за бебе с ръгбиста Том Еванс. Това разкрива приятел на двойката пред английските таблоиди. Бившето гадже на Григор Димитров е заедно с Том от около една година. 42-годишната певица все още не е ставала майка и в последно време сериозно се замисля за създаване на семейство. Близки на двойката дори твърдят

Певицата разбира мерките, но е категорична - браншът трябва да бъде подкрепен "Не може да ни оставят без никаква финансова помощ!" С тези думи ДесиСлава изрази безрезервната си подкрепа към всичките си колеги, както и към всички над 150 хил души, заети в бранша,които остават без работа след затварянето на нощните заведения

"Левски" ще стартира следващия сезон така, както завършва този - с осакатен отбор. Причината е, че в момента никой не мисли за селекция на "Герена", научи "България Днес". Повечето тимове вече си осигуриха по няколко нови попълнения. "Сините" имат по-важни неща за решаване - борят се за своето оцеляване