Певецът Крис Кристоферсън с почетна награда за кънтри музика

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7749481 www.24chasa.bg
Крис Кристоферсън СНИМКА: instagram/kris.kristofferson

Певецът Крис Кристоферсън ще бъде удостоен с почетния приз "Уили Нелсън" на предстоящата церемония за наградите на Асоциацията за кънтри музика, съобщи ЮПИ.

Осемдесет и три годишният Кристоферсън няма да присъства на наградното шоу. В трибют към него хитовото му парче "Me & Bobby McGee" ще изпълнят Диркс Бентли, Шерил Кроу, Крис Дженсън и Джон Озбърн.

"Крис Кристоферсън е жива легенда. Влиянието му върху нашия жанр е монументално. Той се вписва в определението за икона и е личност, към която нашата общност питае огромно уважение. Въпреки че Крис няма да се присъедини към нас на церемонията, се надяваме, че трибютното изпълнение ще го накара да се усмихне широко", казва главният изпълнителен директор на Асоциацията за кънтри музика Сара Трахърн, цитирана от БТА.

Наградата "Уили Нелсън" отдава почит към знакови изпълнители, постигнали "най-висока степен на признание" в кънтри музиката. Предишните й носители са самият Нелсън, Кени Роджърс, Джони Кеш (посмъртно) и Доли Партън.

Крис Кристоферсън е номиниран осем пъти за отличия на Асоциацията за кънтри музика. Певецът е носител на три награди "Грами". През 2004 г. е въведен в Залата на славата на кънтри музиката.

Сред изпълнители на церемонията ще бъдат също Доли Партън, Гарт Брукс, Пинк, Уили Нелсън. Нелсън не е присъствал на наградното шоу от 2012 г., когато получи новоучреденото почетно отличие на негово име.

Наградите на Асоциацията за кънтри музика ще бъдат раздадени на 13 ноември в "Бриджстоун арина" в Нашвил, Тенеси. С най-много номинации за отличията - шест на брой, е певицата Марън Морис.