Военен екшън за битка между САЩ и Япония

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7843521 www.24chasa.bg

СЮЖЕТЪТ НА “БИТКАТА ЗА МИДУЕЙ”

Един от най-славните режисьори на Холивуд Роланд Емерих (“Универсален войник”, “Денят на независимостта”, “Годзила”, “Винаги ще има утре”) предлага военната драма “Битката за Мидуей”. Филмът показва битката при атола Мидуей през 1942 г., когато 6 месеца след Пърл Харбър американците нанасят съкрушителен удар над японския флот. В центъра е лейтенант Клъски (Люк Евънс), повел въздушната атака над японските кораби.

Режисьор: Роланд Емерих

В ролите: Люк Евънс, Уди Харелсън, Манди Мур, Денис Куейд, Ник Джонас, Арън Екхарт

Анжана, The News Minute

“Битката за Мидуей” е последният между многото филми за едно от най-важните събития в американската история.

В каста са едни от най-търсените актьори на Холивуд. Ед Скрайн играе Дик Бест, реално съществуващ стрелец с бомби, който потопява транспортния японски самолет по време на битката.

Филмът на Емерих коригира всички исторически неточности и анахронизми във филма “Пърл Харбър” на Майкъл Бей. Другото му предимство е, че ролите представят живота на неизвестни герои, които участват в битката при Мидуей.

Известната актриса Манди Мур играе домакиня, която от крайбрежния си дом следи бомбардирането на японските кораби. Лентата започва с атаката върху Пърл Харбър на 7.12.1941 г. и продължава с битката при Мидуей между 4 и 7.6.1942 г. Тази битка преобръща хода на войната в този район, прекратявайки доминацията на Япония в Тихия океан.

Уест Тук, GlamSham

Режисьорът Роланд Емерих каза на пресконференцията по повод премиерата на “Битката за Мидуей”, че иска да почете хората, които са допринесли за свободата.

“Аз съм развълнуван, че имахме възможността да разкажем тази история, защото днешните млади не знаят онези, които са се борили за тяхната свобода” - каза Емерих. - Мисля, че без поколението, което се биеше през Втората световна война, нашят свят би бил различен. Много хора загинаха, но в тяхната смърт имаше резон. Тяхната борба беше истинска битка срещу фашизма. Днес понякога забравяме за тях, но киното е призвано да е действащ техен паметник.” 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на