“Секс, наркотици и рокендрол” събори рекорд в “Гинес”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7863412 www.24chasa.bg
Тримата днес

Спектакълът, който в понеделник, навършва 27 години, е най-дълго играната комедия в един и същи състав в света

“Секс, наркотици и рокендрол” направи рекорд, с който може да влезе в Книгата с рекордите на “Гинес”. Това е най-дълго играната комедия в един и същи състав в света. В понеделник вечер, 11 ноември, спектакълът отпразнува своя 27-и рожден ден.

Ивайло Христов, Дони и Коцето Калки преди 27 години

СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
Ивайло Христов, Дони и Коцето Калки преди 27 години СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

На същата дата през 1992 г. Ивайло Христов, Дони и Коцето Калки представят за първи път “Секс, наркотици и рокендрол”.

“Днес, скромно и без никакви фанфари, но както винаги пред препълнена зала изиграхме “Секс, наркотици и рокендрол” на 27-ия си рожден ден”, написа Дони в профила си във фейсбук. Добавя, че са направили проверка в сайта на “Гинес” и се оказва, че спектакълът измества досегашния рекордьор. Комедията, която е вписана сега, е играна 25 години, с две по-малко от “Секс, наркотици и рокендрол”.

“Вече кандидатствахме за “Гинес”. И получихме отговор, че трябва да се платят 9 хил. паунда, за да пристигне съдия в България и потвърди рекорда. Но законово няма как който и да е от участващите в проекта, да дарим тази сума на театър “Българска армия” -продуцент на спектакъла, за да може той да я изпрати в централата на “Гинес”, каза Дони. Добавя, че не са се отказали от идеята, но разходът може да се поеме като дарение само от меценат. Представлението заслужава това признание, защото то излиза от рамките на страната ни.

До края на годината спектакълът продължава да пътува и из други градове на България, като датите извън София са винаги поне три месечно. В последните дни на януари се отправя на второто си турне в Европа. Ще гостува в Женева, Лион, Люксембург, Единбург, Нотингам, Дъблин, Палма де Майорка, Барселона. В момента се уточняват дати за Берлин, Хамбург, Стокхолм и Осло.