97-годишна баба военен ветеран стана блогър (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7881794 www.24chasa.bg
97-годишната Алефтина Груздкова Кадър: Инстаграм/babushka1922

97-годишната Алефтина Груздкова, жител на Екатеринбург, поддържа акаунт в Instagram под псевдонима babushka1922. Жената публикува видео, в което рецитира поезия и говори за събития от войната.

Внукът ѝ Константин Перминов каза, че е купил таблет за баба си и ѝ е направил акаунти в социалните мрежи, за да я разсее от тъжните мисли. Груздкова се е разстроила заради измамници, които я ограбили, представяйки се за служители в компанията за газификация.

Първоначално внукът публикувал видео с баба си в своя профил в Instagram. Груздкова толкова се харесала на абонатите на внука си, че те настояли тя да създаде своя отделна страница в социалните медии. Според внука, пенсионерката – ветеран обича да общува с хората и често приема на гости у дома си чужденци, като най-често фотографи от Австралия, Холандия, Нова Зеландия, Кипър и САЩ молят за среща бабата.

На 15 ноември в профила на ветерана се появи новина, че тя е паднала и счупила тазобедрената си става. Жената вече е претърпяла операция и се възстановява. 97-годишната пенсионерка пуска истории и снимки в профила си дори и от болницата, отбелязва руското издание Life, цитирано от "Канал 3".

View this post on Instagram

И прежде чем укрыть в могиле Навеки от живых людей, В Колонном зале положили Его на пять ночей и дней... ? И потекли людские толпы, Неся знамёна впереди, Чтобы взглянуть на профиль жёлтый И красный орден на груди. ? Текли. А стужа над землёю Такая лютая была, Как будто он унёс с собою Частицу нашего тепла. ? И пять ночей в Москве не спали Из-за того, что он уснул. И был торжественно-печален Луны почётный караул. Стихотворение "Пять ночей и дней" Инбер Вера ? 1924 ? #стихи #ленин #poems #память #lenin

A post shared by Aleftina Gruzdkova (@babushka1922) on