„Хартиена лодка“ на нашата Мила вече плава в открито море

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7883928 www.24chasa.bg
Илиян Любомиров първи поздрави авторката

С над 300 човека публика нашата Мила Иванова – главен редактор на сайта Mila.bg, изпрати първородната си книга в открито море. Премиерата на „Хартиена лодка в открито море“ премина при изключителен интерес, като опашката за автографи не се стопи до полунощ. Представянето беше в столичния клуб City Stage, като премиерите всъщност бяха две. Трейлърът за книгата на Мила остави без дъх цялата зала. Оператор и режисьор на видеото е Слави Ангелов – главен редактор на в. „168 часа“ и на сп. „Космос“.

Известният ни цигулар Хари Ешкенази беше една от изненадите на вечерта. Той направи миниконцерт в чест на книжното вдигане на котва. Младата изпълнителка Рада Илиева също предизвика буря на сцената с едночасов сет. 

Тино - момчето с необикновен тембър от "Гласът на България", беше специален гост, а двамата с Мила изпълниха едно парче заедно - подарък от Мила за всички читатели с пожелание да пазят мечтите си и да не се страхуват от тяхната налудничавост.

На сцената се присъедини и другата голяма звезда от последното издание на "Гласът на България" - Наско.

„Тази книга се пише 10 години. И не, не я написах аз. Животът я написа. Такъв, какъвто ми се случи през тези години. Такъв, какъвто се случи на хората край мен“, пише Мила. Освен че е журналист, тя повече от 10 години разкрива най-интимното от личния си свят в блога „Солунска 16“. Близо 20 000 са последователите на блога в социалните мрежи, а някои от нейните текстове са прочетени повече от 50 000 пъти. Откъси от „Солунска 16“ са публикувани в многобройни сайтове и издания, но за първи път всички текстове се събират в сборник. Единствено в този сборник може да бъдат прочетени и последните есета на авторката.

В „Хартиена лодка в открито море“ (изд. „Будлея“) Мила е събрала 65 текста, а темите са вдъхновени от реални нейни изживявания. Всяка страница е по действителен случай, или както казва Мила, по действително усещане. В своите текстове тя разказва за откриването на една изпепеляваща любов и за раздялата с нея, за връзката със себе си и с годините, за силата, която невидимо инжектира родителската обич, за най-свидното от майчинството, за порастванията, за уроците, за първата любов и за най-очакваната... онази, която ще остане.

фотографии: Татяна Чохаджиева

„Хартиена лодка“ на нашата Мила вече плава в открито море

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко