Хосе Карерас и българският му ученик пеят заедно в Атина

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7902160 www.24chasa.bg
Хосе Карерас оправя лично папийонката на ученика си Росен Ненчев. СНИМКА: ALEXANDER БОГДАН THOMSON

Росен Ненчев и Илина Михайлова на една сцена с великия тенор

Великият тенор Хосе Карерас покани българския си ученик Росен Ненчев да пеят заедно на грандиозен концерт в зала “Олимпия” в Атина. Талантливите българи, които ще излязат пред многохилядната гръцка публика тази вечер, всъщност са двама - ще участва и сопраното Илина Михайлова.

От 3 г. Росен Ненчев посещава майсторския клас на Хосе Карерас. На втората изрича на глас мечтата си пред идола си: “Маестро, имам желание да се организира общ концерт, дали бихте искали да го реализираме?” “Моето момче, много ще се радвам да направим общ концерт в България”, отвръща му легендата. И през май тази година младият солист на Софийската опера Росен Ненчев излиза пред 12 000 в “Арена Армеец” с прочутия испанец. А самият Карерас остава впечатлен и на тръгване казва: “Моето момче, смятам да те взема с мен и по други места по света!”

И ето, че и това се случва. На 24 ноември Росен Ненчев и Илина Михайлова отново ще се изявят на една сцена с Хосе Карерас. Този път в Гърция.

“Това е най-високата оценка след изключителния концерт, който се получи в София. Вълнуваме се и се готвим да демонстрираме възможностите на българската култура на най-високо ниво. Горди сме като българи, че ще можем да пеем пред многохилядна чуждестранна публика в Атина”, заяви Росен Ненчев пред “24 часа”.

“Да бъдеш до маестрото дори извън сцената, е нещо много специално. Чувствам се като звезда. Целият му екип е от невероятни професионалисти. Като започнеш дори от охранителя, който е работил с Майкъл Джексън и “Депеш Мод”. Тонрежисьорът освен с маестро Хосе Карерас работи и с Андреа Бочели. Горд съм, че в този екип вече има и българска следа”, добави Ненчев, който продължава да доразвива детската си мечта да бъде на една сцена с идола си от тримата тенори.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 73-годишна възраст легендарният треньор Люпко Петрович живее по-здравословно от всякога! В това се убеди лично репортер на "България Днес". Сръбският специалист, който за последно през миналата година води ЦСКА-София, е започнал редовни СПА процедури. Освен това е отказал цигарите и е намалил алкохола

На море семейно си изкарва почивката бившият депутат Добромир Гущеров, видя "България Днес". Милионерът е заедно със съпругата си, дъщеря си Мартина и нейния годеник, футболиста Димитър Евтимов, край морето. Преди да се отправи към плажната ивица, фамилията сяда в заведение край брега за чаша освежаващо кафе

Любопитна и провокативна реклама заснеха заедно най-сексапилната спортна репортерка в Италия Дилета Леота и голямата звезда на "Милан" Златан Ибрахимович. Двамата застанаха зад камерата в клип на популярна компания за индивидуални фитнес тренировки. За целта красивата италианка нахлузи боксови ръкавици и започна да удря плочките по корема на