Българска интернет телевизия тръгва в Аржентина

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7903477 www.24chasa.bg
Иван Цанков, шеф на интернет радио “Моята България” в Аржентина. СНИМКИ: ПАОЛА ХЮСЕИН

Първата българска телевизия в Латинска Америка ще се казва "Лос Булгарос тв" (Los Bulgaros tv), ще се излъчва в интернет и ще тръгне съвсем скоро, съобщи Иван Цанков, който живее от години в Аржентина и прави там двуезичния сайт и интернет радиото "Моята България".

Новината той съобщи на 15-ата Световна среща на българските медии, организирана от БТА, която в момента се провежда в Тирана, Албания.
Телевизията ще показва публицистични предавания, вести от живота на българските общности, събеседвания с известни сънародници и всичко онова, което възможностите на тв технологията позволяват.

Тя ще излъчва веднъж месечно по 30 минути, но екипът е с амбицията постепенно да удължи времетраенето на предаванията, както и честотата им. Най-новата българска телевизия ще тръгне изцяло с лични средства на екипа.

Иван Цанков от Аржентина, Георги Лозанов, Ива Дойчинова от БНР, Розита Еленова от СЕМ и Йосиф Давидов от в. “Нова дума” в Испания ( от ляво на дясно) обсъждат трансформацията на медийния бизнес модел.
Иван Цанков от Аржентина, Георги Лозанов, Ива Дойчинова от БНР, Розита Еленова от СЕМ и Йосиф Давидов от в. “Нова дума” в Испания ( от ляво на дясно) обсъждат трансформацията на медийния бизнес модел.

Друга българска медия от Зад Океана, която съществува от години - в. "БГ Войс", който излиза в Чикаго, получи традиционната награда за разпространение на българската култура от българоезични медии в чужбина. Призът бе връчен на главния редактор на вестника Ясен Дараков от доц. Георги Лозанов , член на управителния съвет на Националния дарителски фонд "13 века България", който е инициатор за раздаването на плакета, придружен от парична награда.

Сред награждаваните през годините са били Даниела Горчева от Холандия, Димитър Ганев от Ватикана, Максим Божилов от Канада, Светла Кисьова от Унгария, Мария Захариева от Чехия и Дора Костова от Украйна.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.