Българска интернет телевизия тръгва в Аржентина

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7903477 www.24chasa.bg
Иван Цанков, шеф на интернет радио “Моята България” в Аржентина. СНИМКИ: ПАОЛА ХЮСЕИН

Първата българска телевизия в Латинска Америка ще се казва "Лос Булгарос тв" (Los Bulgaros tv), ще се излъчва в интернет и ще тръгне съвсем скоро, съобщи Иван Цанков, който живее от години в Аржентина и прави там двуезичния сайт и интернет радиото "Моята България".

Новината той съобщи на 15-ата Световна среща на българските медии, организирана от БТА, която в момента се провежда в Тирана, Албания.
Телевизията ще показва публицистични предавания, вести от живота на българските общности, събеседвания с известни сънародници и всичко онова, което възможностите на тв технологията позволяват.

Тя ще излъчва веднъж месечно по 30 минути, но екипът е с амбицията постепенно да удължи времетраенето на предаванията, както и честотата им. Най-новата българска телевизия ще тръгне изцяло с лични средства на екипа.

Иван Цанков от Аржентина, Георги Лозанов, Ива Дойчинова от БНР, Розита Еленова от СЕМ и Йосиф Давидов от в. “Нова дума” в Испания ( от ляво на дясно) обсъждат трансформацията на медийния бизнес модел.
Иван Цанков от Аржентина, Георги Лозанов, Ива Дойчинова от БНР, Розита Еленова от СЕМ и Йосиф Давидов от в. “Нова дума” в Испания ( от ляво на дясно) обсъждат трансформацията на медийния бизнес модел.

Друга българска медия от Зад Океана, която съществува от години - в. "БГ Войс", който излиза в Чикаго, получи традиционната награда за разпространение на българската култура от българоезични медии в чужбина. Призът бе връчен на главния редактор на вестника Ясен Дараков от доц. Георги Лозанов , член на управителния съвет на Националния дарителски фонд "13 века България", който е инициатор за раздаването на плакета, придружен от парична награда.

Сред награждаваните през годините са били Даниела Горчева от Холандия, Димитър Ганев от Ватикана, Максим Божилов от Канада, Светла Кисьова от Унгария, Мария Захариева от Чехия и Дора Костова от Украйна.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На излизане от аптеката улови кака Лара "България Днес". "Въоръжена" с маска и тъмни очила, водещата на култовото детско предаване "Милион и едно желания" направи впечатление с още по-късата си коса, която направо си бие на момчешка прическа. Снимки: България

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България