ДимитроV издаде стихосбирка благодарение на фейсбук

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7937743 www.24chasa.bg

Подготвя безплатна книга за феновете си

Поет, издал стихосбирка благодарение на фейсбук, пише първия си роман и може да поправя самолети.

Спас Димитров е от Пазарджик. 25-годишният младеж живее и твори в Германия. Пише от 8-годишен. В началото споделя стиховете си само с приятели. Вижда възможност в социалните мрежи и създава страница във фейсбук, а по-късно и в инстаграм. Така се ражда ДимитроV. Особено активен е във фейсбук, където качва кратки стихове. Именно там го забелязват и му предлагат да издаде стихосбирката. Така се стига до “Ноември”.

ДимитроV издаде стихосбирка благодарение на фейсбук

ЗАЩО Е ВАЖНО

ДА ГО СЛЕДВАМЕ?

1. С инстаграм поезия

издаде първата си

стихосбирка,

готви ѝ продължение

“Ноември” е първата стихосбирка на ДимитроV. Тя е публикувана, след като издатели го забелязват във фейсбук. Творецът споделя, че започнал да плете рими след тежък период за него, който продължил две години. Творбата описва възходът и падението му по време на връзките си с две жени, родени през ноември. Поетът също се е появил на бял свят през месеца, започващ с Деня на будителите. Основните героини са две. С помощта на едната започва книгата, а с тази на другата я завършва. Между тях има описани и други дами.

“Ноември” завършва с падение в любовта, а “РеVолюция” продължава с възхода му като поет. Талантливият творец разказва, че когато завършил стихосбирката “Ноември”, си обещал да се влюби. Подшушва,че има и симпатии към едно момиче. Стихосбирката “РеVолюция” вече е завършена. В нея има скрити символи и имена. Интересът на автора към мистиката разкрива част от символите в края. Включени са и рими от негови фенове. 25-годишният поет подготвя премиера и на двете стихосбирки през март 2020 г.

Поезията лекува, защото хората намират себе си в нея.

“Днес има глад на чувства и хората ги търсят в книгите”, споделя младият ДимитроV защо точно любовта е основният лайтмотив в “Ноември”.

2. Подготвя подарък

за своите фенове -

безплатна книга

Скоро той ще зарадва почитателите си с напълно безплатна електронна книга - “Изкуството да бъдеш нещастен”. Написана е с много ирония. Спас Димитров споделя, че често използва иронията и в личния си живот. Книгата е 30 страници, от типа “ наръчник” и все още се пише.

3. Започнал е

първия си роман

Макар че вече има 2 готови стихосбирки, Димитров не спира да твори. Вече е започнал и първия си роман “Студ”.

Името е вдъхновено от лична история. Идеята за него се родила, докато работел на бензиностанция в една мразовита нощ. Смените били тежки и продължителни. Книгата е обвързана с жената, наречена от младия автор като “ноември” и раздялата с нея. Поетът споделя, че температурата няма нищо общо със студа, а с липсата на човек. Той допълва, че докато има човек, който да ти каже “добро утро”, ще има какво да топли и душата ти. Димитров определя романа като психологически и ще той бъде с отворен край. В него ще има уроците, които поетът е научил в “студа”.

“За да напиша нещо, аз си го изтръгвам от душата.”

Мечтае хората да се вслушват повече в чувствата си, отколкото в разума. Разказва,че когато е щастлив, по-трудно твори, защото поезията запълва празнотата.

4. Може да поправя

самолети

Любовта към техниката и изследването на непознатото го пращат да учи “Авиационно инженерство”. “Исках да имам по-светло бъдеще”, добавя младият поет. В края на 4-и курс прекъсва.

5. Мечтае да създаде

сборник със

съвременни автори

Спас Димитров планира да създаде сборник със съвременни автори. А парите от продажбата иска да дари за благотворителност. Смята, че мисията в живота му е да помага на хората. Планира електронен вестник за хора на изкуството, като привлече още млаи творци. Споделя, че притежавал и дарбата да рисува. Наследява я от дядо си.

6. Дълго време крие

лицето си под маската

на ДимитроV

Спас доскоро не споделяше свои снимки в социалните мрежи. Дори разказа за забавна случка с фен. Той организирал среща със свои почитатели в Пловдив. На нея присъствал и негов състудент, с когото не са се срещали от години. Той не подозирал кой стои за псевдонима ДимитроV. С изненада разбрал, че това всъщност е Спас.

Да пием за онази

от снощи

и онази от по-миналата вечер.

Да пием за тази,

която ме обича,

но аз не я.

За тази, която

обичам,

но тя мен не.

Да пием за всяка

една, до която

си легнах,

но не заспах,

целунах,

но не обикнах.

За всяка, която

ме докосна,

но не успя

да ме докосне.

Наздраве за

всяка, която опита,

но никога

не те замени.

ДимитроV

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Дори и на години, българките са най-красиви Лили АНГЕЛОВА Най-красивите баби в света са българки! Това са Силвия Домозетска и Стефи Стаменова. Силвия е журналист, продуцент и водещ на радио- и тв програми в Благоевград, на 51 години, а Стефи се окичи с лентата Мисис Баба на Балканите. "Щастлива съм с титлата

Бившият министър и настоящ партиен лидер Петър Москов опъна здраво нервите на МВР. Десният водач паркира безцеремонно джипа си под носа на институцията, точно на забранения ъгъл на улицата, видяха топпапараците на "България Днес". Ексздравният шеф не се притесни от близкото присъствие на куп униформени и хукна да си купува храна за вкъщи

Актрисата Виолета Марковска заприлича на истински ескимос, видяха папараците на "България Днес". Мария Чеканова от сериала "Столичани в повече" отиде до магазина сгушена в дебело зимно яке, а повече от половината й лице бе закрито от вълнен топъл шал. Екипирана от главата, но не и до петите. Актрисата бе забравила да закопчае ботите си и