Дядо Коледа с лично послание и съвети към всяко дете

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7941697 www.24chasa.bg
Дядо Коледа седи до камината и дава съветите си към детето.

Видеото включва разходка до дома на добрия старец и онлайн среща с него

Разходка до дома на Дядо Коледа, влизане в стаята с камината и елхата, а там - самият белобрад старец, който се обръща към детето по име. Той разказва, че има огромна библиотека с книга за всяко дете по света, в която елфите записват добрите и лошите му постъпки. Затова и Дядо Коледа иска да му се достави книгата на едно избрано дете. В нея вижда снимки на хлапето и прочита важни и любопитни факти за него - на колко е години, какви са постиженията му през годината, какви добрини е правило. Възможно е дори да отправи съвети и препоръки към малчугана.

Това е само примерен сценарий на персоналните видеоклипове, които послушните деца може да получат в навечерието на Коледа.

Идеята е на влогъра

Любомир Жечев,

който развива сайта си www.diadokoleda.bg с персонални послания от добрия старец вече пета година.

Жечев решава да прави видеопосланията, след като попада на подобни американски клипове. “Стори ми се много оригинално и реших да го направя и в България. Но не съм измислил топлата вода – в големите страни има такава услуга.”

В поръчката родителите изпращат 5 снимки на детето си, както и кратка информация за него - ходи ли на детска градина, какви са постиженията и добрите му постъпки.

Жечев не знае размера на радостта, която е доставил с работата си през тази петилетка, но статистиката показва, че е влязъл в домовете на над 2000 семейства.

Не само деца са адресатите на посланията на добрия старец. Често се случва възрастни да си поръчват клипчета, за да зарадват свои близки.

И тъй като видеата са персонализирани, не липсват специални изисквания, с които се е налагало Дядо Коледа да се съобрази, снимайки видеата.

“Едно пораснало момче поръча послание за своята приятелка, като към края на видеото поиска Дядо Коледа да отправи специални инструкции към нея, за да намери тя годежен пръстен. С други думи, имахме поръчка за видео, което

бе част от изненадата

на предложение за

брак”,

разказва Любомир Жечев.

Засега услугата е само на български език, но младият предприемач е направил свое проучване, според което в някои съседни страни няма подобна услуга и догодина ще опита да предложи видеата от Дядо Коледа и там.

Разбира се, за семействата с повече от едно дете или възрастен, които Дядо Коледа ще поздрави, може да се направи видеоклип с повече от един адресат. Цената на такова клипче е 20 лв. за едно дете и 25 лв. за две и повече деца. Причината за разликата в цената е, че работата по видеото е повече. Има вариант да се вземе и безплатно видео, което е доста по-кратко и без персонална информация или послание към детето.

Клипчето се изготвя за срок от 24 часа и се изпраща онлайн. Ако родителите не са доволни от готовия продукт, могат да получат парите си обратно. Любомир Жечев не се притеснява от злоупотреби на недобросъвестни хора, които да върнат видеото, след като са го показали вече на детето си.

“Основната ни цел е видеата да зарадват клиентите и ако някой не е удовлетворен, може спокойно да си поиска парите обратно. Единични са случаите, в които това е ставало. Уверен съм, че приятните емоции, които видеата ни доставят, струват много повече от двайсетина лева”, казва той.