Бет Харт с втори концерт в София

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7942321 www.24chasa.bg

Миналата година Бет Харт препълни зала 1 на НДК, затова вторият ѝ концерт в София ще бъде в зала “Арена Армеец”. Блус изпълнителката ще пее пред българската публика само след броени дни - на 10 декември. Тя ще представи новия си албум War in My Mind.

Бет Харт започва да свири на пиано на 4 години. След като чула “Лунната соната” на Бетовен, вкъщи сама налучква нотите. И оттогава пианото става неин спътник от най-тежките ѝ изживявания до големите професионални успехи. За певицата казват, че е Джанис Джоплин и Тина Търнър, събрани в едно. А необичайният ѝ тембър ѝ носи суперлативи като “музикално чудо”. В песните си Бет Харт разказва за всички свои житейски страдания и успехи. Споделя за травми в детството, претърпяно насилие, алкохолизма и наркоманията, с които се бори, биполярното разтройство и спасението, заедно с вярата в Бог.

За последния си албум тя се снима без грим - такава каквато е - жена на 47. “Не съм мислела, че ще успея да се приближа толкова много до сърцето си – да напиша неща, които съм преживяла от най-малка, още от детството си…”, казва Бет Харт за своя албум.