Село прави референдум във фейсбук как да изглежда табелата му

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7979918 www.24chasa.bg
Смолянското село Славейно не за първи път провежда референдум в социалната мрежа. СНИМКА: АРХИВ

Смолянското село Славейно провежда своеобразен референдум за вида на внушителна табела, която да бъде поставена на входа му. Хората обсъждат и ще изберат с гласуване между 6 предложения за вида на табелата и символите, които ще бъдат изобразени на нея.

Организаторите планират да направят композиция, висока около 180 см. Ще има солиден фундамент и покрив, така че да бъде предпазена от снегове и дъждове.

Обсъждането за новия символ на китното родопско село трябва да приключи до Коледа.

Това не е първата акция на местните жители в социалната мрежа - групата във фейсбук преди това проведе и благотворителната кампания за продажба на тениски с надпис: ,,Аз обичам Славейно”. Събраната сума е 2358 лв., с тях се купуват лампи и прожектори за осветяване на църковната камбанария.

Родопското село е известно със стремежа си към облагородяване, който далеч е прехвърлил границите му. Преди няколко години Пейо Стоев, който живее в САЩ, дари 10 хил. долара за огромно пано в църквата.

Редица дарители в годините назад са сложили различни знаци из селото. Сред тях е дядото на тенисистката Цвети Пиронкова - Никола Чинков. Той е проследил родовете от 3 века и щателно ги е отбелязал върху огромно пано с цялото родословие на Славейно. Паното е с размери 4х4 метра и е поставено в сградата на кметството, за да може всеки с корен от селото да го проследи назад във времето.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро