Служителите на Kaufland България са първите дарители на социалното предприятие „Блага баба“

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7982415 www.24chasa.bg

По време на Благотворителен коледен базар на талантите те събраха за каузата над 2400 лева

Служителите на Kaufland България ще подкрепят социалното предприятие „Блага баба“ с над 2400 лева, които бяха събрани по време на вътрешния Благотворителен коледен базар на талантите. Сумата ще подпомогне каузата на организацията, която подкрепя самотни възрастни жени или жени, жертви на насилие, като им осигурява работа в закусвалня, която предлага приготвени от тях домашни печива и гозби, свежи ястия и напитки.

Традиционно екипът на Kaufland България организира за Коледа и за Великден свой вътрешен благотворителен базар, за който служители на компанията приготвят домашни вкусотии или творят сувенири, аксесоари и празнична декорация. Целта на базара е да допринася за кауза, която екипът избира предварително във вътрешно онлайн проучване.

За тазгодишното коледно издание на базара служителите избраха средствата, събрани по време на благотворителното събитие, да бъдат дарени на социалното предприятие „Блага баба“ към Фондация „Асоциация Анимус“.

„Екипът на Kaufland България са първите дарители на „Блага баба“ и затова техният жест е изключително вълнуващ за нас, каза Ивет Чернева от фондация „Асоциация Анимус“. Сумата ще помогне каузата ни за промяна в дните на жени, които строят живота си отново; жени, преживели насилие или останали сами в края на един, обикновено, труден живот“, добави Чернева. По думите й дарените средства ще помогнат на предприятието към организацията да започне изграждането на професионална кухня за „Блага баба“, за да може да бъде разширена дейността и осигурена заетост на още жени.

След предишните издания на вътрешните благотворителни базари служителите на компанията подкрепиха каузата на фондация „Майко Мила“ с проекта „Оле Мале“ за майките на деца с увреждания и фондация „Надежда за малките“, която се грижи за деца, лишени от родителска грижа, още от първия ден на изоставянето им.

В последните години Kaufland България разгръща цялостната си политика за устойчиво развитие под слогана „Действията носят промяната“. Като част от нея компанията насърчава културата на доброволчество и дарителство сред служителите. Неведнъж те са доказвали, че в Kaufland България работят хора с големи сърца, които по своя инициатива подемат и участват в кампании за решаване на значими обществени проблеми и в помощ на нуждаещи се.

В две поредни години служители на компанията се включиха в кампанията „Да изчистим България за един ден“, като през 2018-а изчистиха над 50 тона отпадъци от нерегламентирано сметище край Кюстендил, а през 2019-а чистиха плажната ивица и дюните на Камчия за каузата „Черно море, свободно от пластмаса“.

Миналия месец служителите на Kaufland България бяха отличени като „Спасители на детството“ от Националната асоциация за приемна грижа. От екипа на компанията даряват ваучерите си за храна в подкрепа на приемни семейства от цялата страна, като до момента под формата на ваучери са дарени близо 20 000 лева.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Символът на културното министерство през 2013 г. - ексминистър Владо Пенев и секссимволът на родния театър Захари Бахаров са неразделни. Двамата въпреки разликата в годините са близки приятели и отново бяха засечени рамо до рамо до Народния театър от топпапараците на "България Днес". Веселата компания дори се запъти на обяд след репетиции

"Това са пълни глупости. Убедени сме, че смъртта му е инсценирана, за да се измъкне с парите ни", нервно коментираха на 25 юни 2007 г. пред медиите известни родни бизнесмени. Повод за изявленията им е новината за смъртта на подвизаващия се с две самоличности като Емил Коен и Емил Бояджиев скандален бизнесмен и шеф на баскетболния ЦСКА

Големият кораб с много товар. Така коментираха столичани, извръщайки се вчера след естрадната легенда Силвия Кацарова на улицата. Топпапараците на "България Днес" изловиха изпълнителката на "Големият кораб", натоварена като танкер с покупки в няколко торби през рамо. Легендата дори успяваше и да урежда делови ангажименти по телефона