Ива Стоянова - стратегически шеф в новините на Нова тв (Обзор)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7998030 www.24chasa.bg
ИВА СТОЯНОВА

На прощаване досегашната управителка на “Канал 3” събира екипа си на коледна вечеря

“Много е модерно всичко в Нова тв. Днес (вчера - б.а.) дойдох да се видя с колегите, голяма част от които познавам. Новото за мен бе най-вече техниката и апаратурата, с която работят тук”, каза Ива Стоянова, новият генерален директор “Информация” в “Нова Броудкастинг груп”, пред “24 часа”.

Досега тя беше управител и програмен директор на “Канал 3”. “Толкова много обичам екипа си там, затова ще ги събера всичките на коледна вечеря и съм сигурна, че няма да прекъсна връзките си с тях”, каза още Стоянова.

Тя поема новата си позиция веднага, ще участва в работата на новините и по празниците. Стоянова ще отговаря за стратегическото развитие на отдел “Новини и актуални предавания”, ще работи за увеличаване на аудиторния дял на информационните и публицистичните формати и ще отговаря за всички проекти на новинарския екип. Миляна Велева, която е директор на новините, ги ръководи оперативно.

“За мен “Нова” е поредно предизвикателство в професията. Благодаря на братя Домусчиеви за поканата да съм част от най-гледаната българска телевизия. Това доверие ме задължава и ангажира да вложа в работата си не само опит и усилия, но и емоция и сърце за запазване на лидерската позиция на “Нова” и все по-успешното развитие на медията занапред”, казва Стоянова.

Журналистическата ѝ кариера започва преди 25 години във вестниците “Народен спорт” и “Седем дни спорт”. След това работи последователно в “София кабел”, Би Би Ти и ТВ7. През последните 5 години e програмен директор на “Канал 3” и неин управител заедно с Огнян Димов (ръководил преди това ТВ2 и ТВ7). Сега той поема сам телевизията с най-много предавания на живо.