37 вълнуващи истории на родители

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8058777 www.24chasa.bg

Бърз наръчник за средно образование

“Да оцелееш като родител 2“ от Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова - oще 37 смешни и вълнуващи истории за най-трудната мисия издаде ИК “Сиела”.

Две години след успеха на “Да оцелееш като родител” Елисавета Белобрадова и Красимира Хажииванова - щурите глави от “Майко мила!” са готови да ви изненадат с неговото достойно и още по-смешно продължение - “Да оцелееш като родител 2”!

Някои ще кажат - е какво има да му се оцелява, то нищо и никаква раборта, къде-къде по-трудно е да оцелееш в джунглата или в  снежна виелица в планината! И вие сте прави, но позволете на най-щурите родители в България да споделят с вас няколко примера от родителската джунгла.

Втора част на най-забавния наръчник по оцеляване с текстовете на Елисавета Белобрадова, Красимира Хаджииванова, Йоана Станчева, Оля Антонова, Аксиния Генчева, Илиян Любомиров, Александър Миланов, Ралица Попгеоргиева, Ангелин Балсамаджиев и Захари Карабашлиев ще ви направят част от обичайните тревоги и вълнения, през които предстоящите и настоящи родители преминават. Всичко това, преразказано по невероятно забавен начин.

В “Да оцелееш като родител 2” ще разберете как се оцелява, когато си эсамотна майка на три деца? Как се преживява хроничната умора? Какво е да имаш “различно” дете? И защо да чуеш, че си болна, понякога е най-хубавото нещо на света?

От него ще научите и още:

- Как да разберем дали сме бременни, или не сме;

- Кои са петте начина да кажем на мъжа, че ще става баща;

-  Как да идем на маскено парти, ако сме бременни;

- Проблем ли е секс по време на бременност;

- Кои са недопустимите състояния за водене на дете на детска площадка;

- Как да разговаряме с четиригодишно;

- Бърз наръчник по средно образование;

- Как да оцелеем по време на родителската среща - арена за излагации.

И още много други.

Накрая няма да ни остане нищо друго освен да си кажем, че каквото и да се случва, все пак важното е да сме здрави и да се грижим за себе си, за да може и другите около нас да са добре. Защото това е то да си родител - едно безкрайно приключение, в което има от всичко по малко - и смях, и тъга, и болка, и радост. Но всичко винаги си заслужава и не бихме го заменили за нищо на света. Стискаме зъби и продължаваме напред!

 

 “Четене и живот” от Цветан Тодоров - последните думи на нашия “прокуден” хуманист

Едва ли има друг писател, философ и есеист, тясно обвързан с нашата епоха и опитващ се да я обясни с толкова проникващ и широк, критичен, информиран и смирен поглед като Цветан Тодоров.

На български език за първи път се появява издаденият посмъртно сборник “Четене и живот” (превод на Валентина Бояджиева, ИК “Сиела”) с многолики “текстове по повод” на крайно различни теми - за писатели и художници като Ромен Гари, Сюзан Зонтаг и Жорж Жакло, на които “възпитаникът на Просвещението” се възхищава, страници за история и геополитика, разсъждения за морала или хуманитарните науки.

“Четене и живот” обхваща близо 30 г. от творческия му път. За политиката в театъра и театъра в политиката, за умението да гледаме, слушаме и четем - “Четене и живот” е нещо повече от литература, нещо повече от философия. Това са думи завещание; думи, произнесени с безкрайна любов към човека във всичките му проявления.

“За разлика от мнозина други, по-известни от него, Цветан не беше нито дърдорко, нито фокусник. Той беше кротко непримирим, прозорлив интелектуалец, скромен учен, изследовател енциклопедист и педагог (“превеждач”, казваше той), хуманист без илюзии, гражданин на света, умерен и взискателен. Затова е толкова важно да го четем: това ни прави по-умни, по-скромни, по-нюансирани, по-точни - по-осъзнаващи сложността на света и трагичността на нашата участ.

Настоящият сборник няма да утеши за загубата онези, които го обичаха, но ще помогне на всички ни да живеем малко по-добре или поне не толкова зле, а това е всичко, което можем да искаме от една книга”, пише Андре Конт-Спонвил.

Номите на Тери Пратчет бягат от Магазина 

“Грима и Доркас” (ИК “Сиела”) е втора част от трилогията за номите на сър Тери Пратчет. Арнолд Брос е създал своя универсален Магазин с едничката цел да го направи обитаем за мъничките същества - високи едва педя, наречени номи. В Магазина всичко се намират под един покрив. Такова нещо като Отвънка просто не би могло да съществува. Докато оттам не пристига малка група пришълци с вестта, че Магазина ще бъде разрушен. Номите организират епично бягство.

Вижте и седмичната класация на издателството.

37 вълнуващи истории на родители

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мнозинството от феновете на "Левски" подкрепят сегашното ръководство на клуба начело с Васил Божков. Това стана ясно след срещата на техни представители с премиера Бойко Борисов и министрите Красен Кралев и Владислав Горанов. Привържениците не бранят корпоративни интереси. Тях ги интересува бъдещето на любимия отбор

Камери са заснели измамницата, представила се за имотната Люба Коева, за да изтегли над половин милион лева от сметката на мъртвата пенсионерка! Това разкриха разследващи пред "България Днес" по повод ареста на имотните измамници, женели се за мъртъвци. Авоарите на Люба включвали около един милион лева, апартамент на столичния бул

Ванга ще помага на играчите на "Левски" да счупят прокобата над тима. Вече 10 години "сините" не са спечелили нито един трофей. За да счупят каръка, играчите на Петър Хубчев решиха да потърсят помощ от пророчицата. Те посетиха храма на Ванга на Рупите в сряда следобед. Футболистите използваха почивния си полуден на лагера в Сандански