Тита: С дебютния си албум показвам истинското си аз (Галерия)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8058787 www.24chasa.bg
СНИМКИ: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Опознайте Христина, преди да съдите Тита, казват продуцентите ѝ

“Скоро ми зададе въпроса: “Защо нямам кукли вкъщи?” И аз ѝ казвам: “Защото ти никога не си искала.” Като се замисля, искаше микрофон със стойка, йоника. Всичките ѝ подаръци са били все музикални, но никога не сме си давали сметка, че тя има някакви заложби, че ще се занимава с музика.” Това разказа майката на певицата Тита във видео, излъчено по време на промоцията на дебютния ѝ албум “Аз съм Тита”.

“Винаги ѝ повтарям да не забравя коя е и откъде е тръгнала. Преди всичко трябва да е човек”, каза още тя.

И е успяла. Тита е сред най-хитовите изпълнителки, но продължава да се отнася с уважение към хората, които среща, с които общува, с тези, с които работи. За три години тя има

10 сингъла, 100

милиона гледания и

слушания в

платформите за

видеосподеляне, над

350 концерта, над 500

хил. последователи

в социалните мрежи. Но не звездее. А сега избра да пусне 10 чисто нови песни в този албум и да покаже истинската Христина (истинското име на певицата Тита - бел. ред.). 

“Христина е искрена до болка, чувствителна и много емоционална”, описа се тя пред “24 часа”. Албумът е направен за много кратко време. Само за две седмици певицата влиза в студио и записва 7 от 10 парчета в него. А хореографиите за промоцията са разучени за два дни.

“За мен беше много голяма стъпка създаването на тези песни за толкова кратко време, защото за първи път аз пиша музика. Досега с тази тежка задача се занимаваше Криско, но настъпи моментът, в който аз можах да изразя себе си и се радвам за това. Направихме песните с Боян Кристов и Любо Киров. Стана много свеж албум, аз съм много доволна от това, което излезе”, казва развълнуваната певица.

В “Аз съм Тита” липсват най-големите хитове на певицата - “Антилопа”, “Късай”, “Фотошоп”, “Вуду кукла” и др. Певицата решава да го направи така, защото новите ѝ песни са много различни като стил от всичко досега. “Много ми се правеха такива песни. Те са много различни”, казва тя. Преди този албум Тита правеше хитове с Криско, който е и неин продуцент.

“Христина е олицетворение на този албум. В него няма песни с Криско, но продължаваме усилена работа”, казва още тя. Няма любима песен от албума. “Любов”, Besa me, “Къде си”, “Първият човек” са само част от заглавията, които обещават да се превърнат в хитове, макар да са много различни от стила, в който я познаваме.

По време на промоцията Тита пя на живо свои песни, парче на Тина Търнър и едно на Любо Киров. Като войник между изпълненията влизаше зад кулисите и

в рамките на минута

и половина сменяше

тоалета си

с друг. През това време публиката успя да види документално видео с кадри от детството ѝ, първи сценични изяви, разкази на певицата за живота ѝ. С мили спомени и видеопослание бяха включени също родителите на Тита и гаджето ѝ. Те бяха и в залата, за да я подкрепят. Там бе и първата ѝ учителка по пеене от Силистра, която дойде до София специално за събитието. 

“Не е тайна, проблемите в семейството, които имахме (баща ѝ бе арестуван за източване на НОИ - Силистра, но след това освободен - б. а.), съвпаднаха с участието ѝ в “Като две капки вода”. Аз се прекланям пред нейната воля. Тя не позволи да има срив в нейното поведение. Стоически издържа, аз я гледах в предаването и ѝ се възхищавах. Как това крехко дете съумя да не се покаже тъжна”, каза бащата на Тита - Милен Пенчев. 

Приятелят ѝ пък разказа за първата им среща и опита за първа целувка.

“Много ясно си спомням нашата първа целувка и точно момента, в който се случи. Бяхме излезли навън да пием вино. В един момент, докато си говорим, реших да я целуна. И понеже бях наистина много притеснен тя как ще реагира, съборих едната чаша с виното и навсякъде стана абсолютно мазало. Цялото заведение се обърна да ни гледа, станахме център на внимание за отрицателно време”, разказа гаджето ѝ. Той обясни, че обичат спокойните часове вкъщи след перфектна вечеря, приготвена от Тита, да гледат филми по цяла вечер с пуканки.

Сред ВИП гостите на събитието бяха Ники Кънчев, Саня Армутлиева, Заки, Любо Киров, Михаела Маринова, Дивна, Папи Ханс, Илиян Любомиров и др.

Тита не пропусна да благодари на продуцента си Криско и на музикалния продуцент на албума Любо Киров. 

“Искам специално да благодаря на Любо Киров. Първия път се появи, когато бях на около 10-11 години. Тогава ти не осъзнаваше, че ще дадеш такава насока в моя живот. Подаде ми микрофона, аз пях с теб, а после, когато дойдох да ти искам автограф, ти каза: “Пееш ли? Трябва да започнеш да пееш”, каза Тита. Затова изпя и една негова песен - “Летим”.

“Аз съм свършил по-малката работа. Защото на много хора съм казал “Пей”, но те не са Тита. Много е важно някой да има любовта към това, което прави, да има дисциплината и да не се спре пред нищо за това, което иска”, каза Любо Киров.

Любо Киров, Криско и приятелката му - Цвети.
Любо Киров, Криско и приятелката му - Цвети.

Спонсори на албума и промоцията му са “Нескафе 3 в 1”, част от кампанията им “Опознай, преди да съдиш”. А продуцентите ѝ апелират да опознаем Христина, преди да съдим Тита.