Звезден екип помага на Меган и Хари да си намерят ново поприще

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8063574 www.24chasa.bg
Кралицата тръгва за неделна църковна служба в Съдрингам. СНИМКА: РОЙТЕРС

Кралското семейство притеснено за принца, склонно на компромис

Редица знаменитости са подали ръка на британския принц Хари и съпругата му Меган да подредят живота си, след като обявиха, че искат да прекарват по-голяма част от времето си в Северна Америка, защото се чувстват нещастни във Великобритания. Сред тях са Опра Уинфри, Елтън Джон и семейство Обама, чийто модел за бизнес с книги и продуциране на филми вероятно херцогът и херцогинята на Съсекс ще следват. 70-годишният канадски музикант Дейвид Фостър, чиято пета съпруга е учила заедно с Меган в началното училище в САЩ, им е осигурил имението до Ванкувър, в което прекараха коледната си ваканция заедно със сина си Арчи. То обаче не е негова собственост, а вероятно на руски милиардер.

Затова не е ясно дали те ще останат в него, или ще трябва да уредят живота си в Канада в друг имот. Едната причина е, че то вече е следено от репортери, а втората е, че от Меган и Хари ще се изисква да спазват строги правила за публично поведение, ако запазят благородническите си титли и да продължат да представляват британската корона зад граница. Дали това им желание ще бъде удовлетворено, се очаква да стане ясно в понеделник. Кралицата е свикала  семейна среща по въпроса, в която ще участват синът й принц Чарлз и неговите деца Уилям и Хари. Меган ще се включи по телефона от Канада, където се върна при Арчи в четвъртък. Източници от двореца твърдят пред медиите, че кралското семейство е притеснено за душевното здраве на Хари и е склонно на компромиси, за да остане той част от него. Съществуват обаче обективни трудности Меган и Хари да запазят кралския си статут и да им се разреши да печелят пари дори в чужбина. Експерти коментират, че ще се наложи всичко, което двамата получават, да бъде облагано с данъци и в Обединеното кралство и в Канада, включително средствата, които принц Чарлз им дава от частното си имение. Канадските данъкоплатци пък ще трябва да плащат за охраната им.

Освен това кралицата е поръчала да се намери такова решение по проблема, което няма да се отнася само до тях, а за всички членове на кралското семейство, които искат да водят цивилен живот без кралско финансиране.

Появи се видео на което се чува как Хари казва на шеф на "Дисни" преди месеци, че жена му иска да озвучава анимационни филми. Твърди се, че тя вече е подписала договор за такава работа, като компанията се е ангажирала в замяна да финансира организация за спасяване на слонове. Принцът пък се включва във филмова продукция за психичното здраве с помощта на Опра Уинфри.