Годината на Плъха – изхвърлете миналото и започнете начисто

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8110420 www.24chasa.bg
Китайците посрещат Годината на Плъха по лунния календар. СНИМКИ: РОЙТЕРС

- Елементът е метал, избягвайте всякакви конфронтации

- Може да намерите истинската си любов

- Откриват се възможности да печелите повече пари

- Китайците се молят на Плъха за деца - символ е на плодовитост

- 2020 г. е благоприятна за производство на автомобили и машини, IT сектора, козметиката

-  Спортувайте за здраве и благополучие

Въпреки че хората не харесват плъха, това животно заема първо място в източния зодиакален цикъл.

В китайската култура

плъхът е символ

на жизненост и

интелигентност

Жизнеспособността идва от силния размножителен капацитет на плъховете и мишките, които символизират плодовитост, а интелигентността - защото може да оцелеят и да се адаптират към всякаква ситуация благодарение на своята пъргавина и усет.

Годината на Плъха обаче не започва никак приятно - китайски коронавирус е на път да зарази хиляди хора и да предизвика пандемия в цял свят. Това е и една от характеристиките на плъха - той е сред животните, които

сеят най-много зарази

2020-а е Година на Металния плъх, която започва по лунния календар на 25 януари и продължава до 11 февруари 2021 г., след което идва Годината на Вола.

Според легендата Нефритеният император заповядал животните да бъдат подредени по реда, в който пристигат при него. Хитрият плъх подмамил вола да му позволи да го язди, а щом наближили финала, скочил пред него и станал пръв.

В китайската култура плъховете били разглеждани като

знак за богатство

и излишък

Заради множенето им женените двойки им се молели за деца.

Родените под знака на Плъха са интелигентни, бързо мислят, успешни са, но са доволни, когато водят тих и спокоен живот.

В китайската астрология Годината на Плъха поставя началото на изцяло нов 12-годишен период. Това е идеалната година да изясним нещата, да гледаме към бъдещето и да обърнем гръб на миналото.

Получаваме като подарък една чисто нова, свежа година, без грешки и съжаления. Сега е моментът да се отървете от онова, което вече не е подходящо. Година за ново начало, нови стратегии и нови инициативи, подходяща за бизнес и брак. Най-благоприятни са дейностите, за които късметът е основен фактор. Плъхът се счита за закрилник и носител на просперитет от китайците.

Изборът, който правите тази година, ще решава следващите 12 години. Така че добре е да се избягват грешки. Не бързайте, за да планирате старателно няколко години напред.

При Металния плъх е препоръчително да се избягват всякакви форми на конфронтация.

Плъхът олицетворява духа, остроумието, бдителността, деликатността, гъвкавостта и жизнеността.

Неговата година ще бъде страстна, година на отношенията, общуването, на независимост и приключенски дух.

Всеки ще иска повече

свобода и да отхвърля

всякакви ограничения

В западната астрология Плъхът отговаря на зодия Стрелец.

2020-а ще донесе нови възможности за намиране на истинска любов и печелене на повече пари. Годината на Металния плъх ще бъде успешна, силна, просперираща и щастлива за почти всички китайски зодиакални знаци. Всеки ще покаже решителност по отношение на своите цели, стремежи и дори хобита. 

Страхотна година за основаване и развитие на нещо. Тези, които планират да закупят недвижими имоти, да започнат бизнес или да инвестират пари в дългосрочен проект, имат големи шансове да бъдат удовлетворени в бъдеще. Но този тип инициативи ще бъдат успешни само ако са внимателно планирани.

Началото на годината и първите дни на февруари са изключително ярки и изпълнени с мотивация. За да си гарантирате, че всичко ще е наред, още на 25 януари включете в менюто си това, което обича да яде плъхът - ядки и всякакви видове сирена, и

се накичете с най-ценни

дрехи и бижута, защото

обича великолепието

Плъхът ще донесе творческа енергия, която може да се прояви чрез изпълнение на много неща, за които мечтаете. Убедени сте, че всичко е възможно, че сте създателят на собствения си живот и че имате силата да бъдете това, което искате.

Елементът на годината – метал, създава вода и ще донесе производителност и активност за металната промишленост. Това включва производство на автомобили и машини, IT сектора, високотехнологичните индустрии, козметиката и здравето. Възползвайте се от тях.

Металът носи успех в начинанията, затова не се обезкуражавайте от провали, проблеми или трудности. Разчитайте на собствените си сили и решавайте всякакви проблеми сами.

В любовта годината ще бъде по-спокойна от 2019-а.

Романтичният живот

навлиза в

хармоничен път,

а комуникацията помага да го поддържате. Най-съвместимите знаци с Плъха, които установяват дългосрочни връзки с него, са верният Вол, авантюристичният Дракон и умната Маймуна. Не си пасва с постоянно променящия се Кон.

Финансовият сектор ще бъде защитен. Всичко, което сте забравили да уредите, ще бъде напомнено болезнено. По-добре се въздържайте от всякакви финансови лудости. Предвидете големи разходи като ремонт или купуване на нов автомобил.

Заемите ще се получават по-трудно, а спестяванията трябва да бъдат внимателно защитени.

Въпреки всичко атмосферата през 2020 г. няма да е толкова сурова.

Възможности за бързи

пари ще има, но рядко

и трябва да реагирате.

През 2020 г. редовното практикуване на спорт ще е най-доброто лекарство и трябва да се предписва на всеки за подобряване на здравето, за дълголетие и общо благополучие. То ще намали медицинските разходи за целия живот, помага за по-спокоен сън и увеличава производителността на ежедневните задачи. Това важи за всеки, независимо от зодиакалния знак. 

Професиите, които са най-подходящи за Плъха и са най-благоприятствани през годината му, са: шеф, мениджър, търговец, изкуствовед, филмов критик, финансов експерт, правист, учен, философ, политик, музикант, бизнесмен, брокер, предприемач, криминалист, детектив, шпионин, журналист, писател.

Най-много ще върви

през 2020 г. на

Вола, Дракона,

Маймуната, Прасето

Децата, родени в Годината на Плъха, са хубави, емоционални и фини наблюдатели. Въпреки че изглеждат срамежливи, те са мили и могат да внесат особен чар сред приятелите си. Лесно привличат вниманието, а ако не успеят, имат силен арсенал от тактики: плачат, властни са и няма нещо, което не биха направили, за да получат своето. Имат лидерски способности, голям самоконтрол, дисциплинирани са и успяват в живота.

ИЗТОЧНИЯТ ЗОДИАК

Китайският зодиак е съставен от 12 знака с имена на животни, които се редуват всяка година, и 5 елемента – земя, дърво, огън, метал и вода. Пълният цикъл, в който се изреждат всички знаци с всеки елемент (Дървен плъх, Метален плъх, Воден плъх и т.н. – веднъж на 12 г.), трае 60 години. Предишната Година на Металния плъх е 1960-а.

ФЪНШУЙ

- Цветовете, които хармонизират енергиите в Годината на Металния плъх са бял, жълт, син, зелен, сив и черен. От тях с елемента метал се свързват белият цвят, сиво, сребристо и златно.

- Числата, които носят късмет в Годината на Плъха според учението фъншуй, са 5, 7, 9. Щастливи дни са 4-и, 8-и, 13-и, 22-и на всеки месец от китайския календар.

- l Поставете 4 пръчки китайски бамбук във ваза с вода или естествено растение в центъра на къщата, за да увеличите шансовете да напреднете в кариерата си, успешно да положите изпити и да увеличите любовния си късмет.

РОДЕНИ В ГОДИНА НА ПЛЪХА

Джордж Вашингтон, Моцарт, Шекспир, Чърчил, Колин Фърт, Джими Картър,  Джулиан Мур, Марлон Брандо, Шон Пен, Еминем, Диего Марадона, Зинедин Зидан, Аврил Лавин, Тим Кук, Труман Капоте, Мата Хари, Дженифър Гарнър            

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца