Куклата от “Ку-ку” навърши 30 години

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8117719 www.24chasa.bg
Мистър Куку вече е на 30 г. СНИМКА: ПРОФИЛ НА КАМЕН ВОДЕНИЧАРОВ ВЪВ ФЕЙСБУК

“ЧРД, мистър Ку-Ку! На днешния ден преди 30 години стартира телевизионната студентска програма “Ку-ку”. Този куклен герой оживява на екрана на БНТ за първи път в 11,30 сутринта на 27.01.1990 година.”

Така във фейсбук Камен Воденичаров - един от участниците в легендарната тв програма, поздрави прословутата кукла за рождения й ден и напомни на всички за забавното студентско шоу от първите години на демокрацията.

Мистър Ку-Ку бе водещ на публицистично-хумористичното предаване преди 30 години. Шоуто доби голяма популярност с това, че куклата имитира бившия първи - Тодор Живков. Всъщност този глас бе именно на Камен Воденичаров, който бе и един от основателите на “Ку-ку”.

“Прекрасно е, че куклите не остаряват. Така всички ние, замесени в това приключение, имаме илюзията, че беше вчера!”, написа още той в профила си във фейсбук.

Според разкази на Слави Трифонов от преди години куклата сега е у него. Сдобил се с нея след купон на екипа, а по-късно я показа и в “Шоуто на Слави”. През 2016 г,, отбелязвайки 26 г. “Ку-ку”, Трифонов каза в ефир, че благодарение на Мистър Ку-Ку е реализирал мечти и е станал това, което е.