Обвиненият в изнасилване Харви Уайнстийн се изплашил от чихуахуа

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8125060 www.24chasa.bg
Харви Уайнстийн СНИМКА: Ройтерс

На съдебния процес срещу Харви Уайнстийн имаше забавен момент, след като бе споменато за среща между влиятгелния продуцент и кученце чихуахуа, което изглежда го изплашило, предаде Франс прес.

След показанията на едната от двете предполагаеми жертви на сексуално насилие Мими Хейли, съдът изслуша бившата й съквартирантка Елизабет Ентин. Тя разказа как през 2006 г. домашният й любимец Пийнът от породата чихуахуа изплашил Харви Уайнстийн.

"Той каза "Какво е това? Не го оставяйте да ме доближи", увери Ентин, която бе призована от обвинението като свидетел, предава БТА.

След края на съдебното заседание Харви Уайнстийн бе запитан от журналист дали се страхува от чихуахуа. "Приличам ли на човек, който се страхува от чихуахуа?", отвърна бившият холивудски магнат, който досега не се е изказал в рамките на съдебния процес.

По-рано Мими Хейли каза, че Уайнстийн влязъл през открехната врата в апартамента без да е поканен. "Той беше много настоятелен", поясни Хейли, която твърди, че няколко дни по-късно е била насилена от съоснователя на компанията "Мирамакс". Ентин отбеляза, че навремето научила от Хейли за извършеното от продуцента сексуално насилие.