Актьори от няколко държави дойдоха в София за галапремиерата на "Екшън"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8131314 www.24chasa.bg
Снимка: “А Плюс Филмс"

Филмът тръгва по кината от 31 януари

Лентата "Екшън" бе официално представена снощи в София. Специално за събитието от Канада пристигнаха операторът Борислав Пенчев, който от години живее във Ванкувър и един от главните актьори в продукцията - Юта Такенака. На събитието присъстваха и младите актьори Петър Петров – Перо, Пламен Димов и Милко Йовчев, които влизат в образа на главните герои Крис, Тони и Дани. Под светлините на прожекторите минаха още Теодор Папазов, Александър Койнов, Дий Юн, Юлиан Малинов и др. Както повелява традицията, по червения килим преминаха звездите на филма, а сред тях бяха и чуждестранните актьори Джонас Толкингтън (Америка), Тери Рандъл (Англия), Реймънд Стийрс (Америка), Азуса Йонеока (Япония) и др. Във филма те са с ключови роли и всеки говори на родния си език.

"Това е първата българска продукция с толкова наситен международнен каст", разказват от екипа на "Екшън". Това е първият самостоятелен филм на сценариста Тео Чепилов, който е работил за сериалите „Под прикритие“, „Стъклен дом“ , „Домашен арест“. Режисьорски дебют с този филм прави и Радослав Илиев. 

Във филма Яна Маринова е секретарка на еврейски филмови продуценти, а София Бобчева - мацка от 80-те години. Сюжетът се заплита през историята на три хлапета, които истински се възхищават на екшън звезда на име Джон Кел от любимия си филм “Турбо ченгета”. Години по-късно Кел е наркоманизирал се актьор, който идва в България и започва да снима филми. Трите хлапета, вече превърнали се в зрели мъже, срещат кумира си Джон Кел и му предлагат да направят свой римейк на любимата си лента от детството. Едно от тези хлапета е изиграно от Константин Гергинов, познат на публиката с ролите си в “Скъпи наследници”, “Смарт Коледа”, “Тими”. В заплетения сюжет зрителите ще видят трафик на диаманти, пране на пари и сблъсък на три мафии (японска, руска и еврейска).

Лентата тръгва официално по кината утре, 31 януари и може да бъде гледана на 50 екрана в цялата страна.