Теленце със сърце на челото се роди в Момчилградско

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8144540 www.24chasa.bg

Теленце със сърце на челото се роди в момчилградското село Каменец. Белязаното животинче се появило на бял свят в планинската ферма на 45-годишния Хасан Шериф преди седмица. Теленцето е с преобладаващ светлокафяв цвят на козината, а сърцето върху челото му е чисто бяло.
"Приемаме случилото се като добра поличба. Надявам се животното да донесе щастие на семейството ни и на цялото село", заяви Хасан Шериф.

Той допълни, че майката на теленцето също има белег, наподобяващ сърце на челото си. При новороденото обаче формата е много по-точна.

"Кравата се роди преди 7 години и досега е родила 3-4 телета. Те не се отличаваха от останалите", каза още фермерът. Бащата на теленцето е бик, който е от фермата в Каменец.
Хасан Шериф смята да запази в стадото си теленцето със сърце на челото.

"Женско е и ще го оставя за дамазлък (разплод)", заяви фермерът. В планинската ферма той и семейството му се грижат на 50 крави, около 300 овце и над 200 кози.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Починал е бащата на президента Румен Радев - Георги. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов пред журналисти в Смолян преди минути. Сутринта се чухме с президента Румен Радев, за да му изкажа съболезнованията си. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Смолян. "Сутринта се обадих на президента, да му изкажа съболезнования

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико

Всички регистрирани безработни в бюрата по труда да полагат задължителен 14-дневен труд в селското стопанство. Това иска Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), която изпрати официално писмо до Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и съобщи за исканията си в прессъобщение до медиите