Диляна Попова и Асен Блатечки в любовен триъгълник в нов филм

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8162488 www.24chasa.bg
Диляна Попова в ролята на Мария в "Останалото е пепел" СНИМКИ: ФОТОКРЕДИТ НА ПРОДУКЦИЯТА

За “Останалото е пепел” тя се прощава с дългата си коса, а той - с атлетичната си фигура

Диляна Попова и Асен Блатечки в любовен триъгълник. Това не е поредното жълто заглавие, а част от сюжета на новия филм, в който красивата моделка и актриса си партнира с известния актьор. В “Останалото е пепел” той ще играе политикът и банкер Асен Буров, а тя - негов доверен човек и любовница.

“Героинята ми се казва Мария, тя работи за Буров и е ръководител на банковите му разузнавателни служби”, разказва пред “24 часа” Попова. “Тя е доста интересен персонаж, който представлява предизвикателство за всяка актриса да се превъплъти в него. И Диляна доказа, че успешно се справи с тази амбициозна задача”, казва режисьорът на филма Георги Костов.

Покрай ролята си Попова прочита доста неща за личността на банкера, който ходел в гимназиите и подбирал кадрите си, като дори проучвал родовете им. Действието ще пренесе зрителите в края на Втората световна война, където ще се преплетат история и любов.

“Ролята ми е предизвикателство и този филм е много на сърцето ми, защото е в епоха и отразява събития, случили се по времето на войната”, казва тя. Във филма са използвани автентични архивни кадри от разрушената от бомбардировки София.

За да влязат в образите си, и Диляна Попова, и Асен Блатечки правят жертви с външния си вид. Той забравя за тренировките и здравословното хранене, за да стане цели 102 кг и така да добие внушителния вид на Буров.

“Но най-интересното е, че много бързо успях да сваля килограмите”, разказва Блатечки. След снимките на “Останалото е пепел” имал да сваля над 15 излишни кила, затова набляга предимно на плодове, а с фитнеса си наваксва с тренировки почти всеки ден. 

Попова не полага толкова усилия за промяната си, но се разделя с една от запазените си марки - дългата коса.

“За ролята на Мария подстригах косата си до раменете”, разказва актрисата.

“Моята героиня не е реална личност. Допадна ми още при първия прочит, харесва ми отдадеността ѝ на това, в което вярва”, обяснява Попова. “Най-интригуващата част от нейния образ е свързана с безкрайната ѝ преданост към Буров и родината, до степен, в която е

готова да жертва

любовта на

живота си

и възможността за един охолен и спокоен живот извън България”, казва Костов.

Попова не намира общо с героинята си Мария, въпреки че у себе си открива черти, присъщи на повечето жени.

“Жените обикновено сме романтични, разкъсани между любовта и разума, налага ни се да взимаме решения, невинаги сме достатъчно силни, за да вземем точното решение на момента. Мария е много интересен образ. Много я харесах още като четях сценария. В хода на снимките може би малко съм я променила. Всяка актриса дава някакъв различен облик на ролята”, смята Диляна Попова.

Това е първата лента на голям екран, в която тя си партнира с Блатечки, който е и баща на сина ѝ Борил.

“Преди години си партнирахме в “Стъклен дом”, припомня Попова. В сериала на Би Ти Ви двамата играеха заедно, но в киното за първи път са тандем.

Двамата

не крият,

че са двойка

Медиите постоянно ги събират и разделят, измислят интриги и спекулации по техен адрес. А те рядко коментират личния си живот. Синът им вече е на 5 години. Отсега родителите му не могат да кажат дали ще стане актьор, защото като всяко дете е непостоянен в интересите и хобитата си.

“Проявява интерес към много неща, но и бързо го губи, изисква много внимание, като всички деца”, разказва с усмивка Диляна Попова. И въпреки натоварения си график и общите ангажименти, които са имали по заснемането на “Останалото е пепел”, намират начин да си крадат време с детето. 

“При всяка

възможност сме

с него, това ни

зарежда”,

уточнява красивата актриса. А другото, което ги радва, са пътуванията.

“Обичаме да пътуваме до различни места”, казва тя.

Рядко имат възможност да са тримата, тъй като Блатечки има репетиции и спектакли. Затова Попова често пътува само с Борил, като обичат да посещават далечни дестинации. Избират места, на които срещат местни хора, запознават се с бита им, с традициите им. Манекенката не харесва затворени комплекси. Така със сина ѝ заедно опознават света. Тя често го взема със себе си на снимки, прекарват много време заедно, играят си. Скоро отново ще поемат на дълъг път малко преди премиерата на филма на 6 март.

“Това е на дневен ред, за другите неща ще си говорим отново”, загатва Попова.