"Гугъл мапс" разкри в германска нива предложение за венчавка (Карта)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8181694 www.24chasa.bg

"Гугъл мапс" показа огромно предложение за венчавка, изорано в германска нива.

Необичайното предложение е в провинция Хесен и разчитаемо само от въздуха. То беше засечено от сателитната функция "Гугъл мапс" на популярната интернет търсачка, предава ДПА.

Потребителите на мрежата, ако направят увеличение над Хютенберг, град в югоизточната част на Германия, ще видят не само улици и къщи, а също така и гигантския надпис "Willst du mich heiraten?".

В превод на български от немски това ще рече: "Би ли се омъжила за мен?" и е дело на Щефен Шварц.

Шварц е местен фермер, който миналата година направил надписа в нивата си, с помощта на редосеялка. Неговият шафер му помогнал да програмира селскостопанската машина по начин, при който селскостопанската машина не пуснала царевични семена, където трябвало да се появят в незасетите чуастъци буквите. Те били с големина 100 на 200 метра.

"Не възнамерявах предложението ми да бъде видно от сателитната функция на "Гугъл мапс", коментира Шварц. Той разбрал за появата му от своя леля, живуща в Канада, която се натъкнала на надписа.
След това той накарал уж случайно годеницата си да облети с дрон нивата му и тя разбрала за предложението. Венчавката е планирана за месец юни.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е

Едва 8% от българските предприятия смятат да се възползват от държавната помощ за заплатите по схемата 60:40. Останалите 92% ще съкращават персонала, ще режат заплати, ще пускат хората в платени и неплатени отпуски или още умуват какво да правят. Това разкрива експресно проучване на Българската стопанска камара за нагласите и възможностите на

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки