Камелия Кучер на турне с романа "Нощ"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8182803 www.24chasa.bg

Писателката Камелия Кучер продължава пътуванията из страната, за да представи на читателите втория си роман "Нощ". Предстои да се срещне с почитатели в Ловеч, Варна, Русе и Бургас.

Любителите на българската литература вече я познават от дебютния й роман "Дом". "Нощ" беше представен през септември с трейлър, режисиран от Яна Титова. След това писателката обиколи няколко големи града, а мненията на читателите потвърдиха, че "Нощ" ще има не по-малък успех от първата й книга.

В новия роман Камелия Кучер разказва вълнуваща история за смелостта и страха, за приятелството и цената на щастието, за изборите в живота и силата на любовта, за предателството и прошката, която даваме на другите и на себе си.

Сюжетът не е български, действието се развива в Италия. При това в две времеви линии – през Втората световна война и през 90-те години на 20-и век.

Камелия Кучер намества случките като пъзел, за да разкрие живота на главния герой Виторио в няколко десетилетия. Започва от юношеството му в Рим и любовта към съседското момиче Ева, изчезнало една нощ със семейството си по време на немската окупация. После стига до срещата му с избягалата от родителите си тийнейджърка Лучия, на която вече възрастният и самотен мъж решава да помогне. Виторио осъзнава, че единственият начин е да й разкаже своята история. Връщайки се към спомените си, той успява да помогне и на нея, и на себе си.

"Това е трогателна история за съхраняването на човешките достойнства в нечовешки обстоятелства, за израстването по житейския път и за смирението като начин да приемем света", казва писателката.

В "Нощ" неслучайно темата е общочовешка. Самата Камелия Кучер е космополит. Живяла е в Русия, Испания, Швейцария и Франция, завършила е образованието си в Женева, преди окончателно да се завърне със семейството си в България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е тайната на успеха му. Сърбинът се върна на върха в световната ранглиста, след като спечели "Аустрелиън Оупън". "Семейството е основата на успеха и баланса в живота - сподели Ноле. - Йелена ми помогна особено в емоционален план след операцията

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си