Камелия Кучер на турне с романа "Нощ"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8182803 www.24chasa.bg

Писателката Камелия Кучер продължава пътуванията из страната, за да представи на читателите втория си роман "Нощ". Предстои да се срещне с почитатели в Ловеч, Варна, Русе и Бургас.

Любителите на българската литература вече я познават от дебютния й роман "Дом". "Нощ" беше представен през септември с трейлър, режисиран от Яна Титова. След това писателката обиколи няколко големи града, а мненията на читателите потвърдиха, че "Нощ" ще има не по-малък успех от първата й книга.

В новия роман Камелия Кучер разказва вълнуваща история за смелостта и страха, за приятелството и цената на щастието, за изборите в живота и силата на любовта, за предателството и прошката, която даваме на другите и на себе си.

Сюжетът не е български, действието се развива в Италия. При това в две времеви линии – през Втората световна война и през 90-те години на 20-и век.

Камелия Кучер намества случките като пъзел, за да разкрие живота на главния герой Виторио в няколко десетилетия. Започва от юношеството му в Рим и любовта към съседското момиче Ева, изчезнало една нощ със семейството си по време на немската окупация. После стига до срещата му с избягалата от родителите си тийнейджърка Лучия, на която вече възрастният и самотен мъж решава да помогне. Виторио осъзнава, че единственият начин е да й разкаже своята история. Връщайки се към спомените си, той успява да помогне и на нея, и на себе си.

"Това е трогателна история за съхраняването на човешките достойнства в нечовешки обстоятелства, за израстването по житейския път и за смирението като начин да приемем света", казва писателката.

В "Нощ" неслучайно темата е общочовешка. Самата Камелия Кучер е космополит. Живяла е в Русия, Испания, Швейцария и Франция, завършила е образованието си в Женева, преди окончателно да се завърне със семейството си в България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Процедура по изграждане на морски хотел е стартирал бившият вицепремиер в правителството на Иван Костов Евгений Бакърджиев, показа проверка на "България Днес". Шикозната постройка ще се намира на първа линия зад Северния плаж на Приморско. Така шансът гледката от балконите на гостите да бъде закрит от друга бетонна постройки е нулев

В голям магазин за пердета се спря лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". В типичния си шармантен вид паркетният лъв влезе в магазина и заразглежда стоките, като не пропусне да сложи задължителната маска на лицето. Трябва да признаем, че и с маска Минчев не губи от своята ексцентричност, а дори я подсилва

Руската гимнастичка Екатерина Селезньова показа изваяно тяло. Тя публикува снимка по бански на фона на морето в инстаграм. "Лятото свърши, не може ли да е до Нова година, моля?", написа Селезньова. Красавицата е двукартна световна шампионка от Баку миналата година. Тя взе злато в отборната надпревара и на обръч. На лента завоюва бронз