Високосната години носи много изненади

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8183374 www.24chasa.bg

СПОРТ ТОТО стартира нова кампания „Високосни печалби с игрите по БНТ“, в която ще раздаде 29 бонус печалби

Високосната година се смята за феномен. Нейната продължителност не е 365 дни, а 366. Тя се случва веднъж на всеки 4 години, а целта е календарната година да се синхронизира със сезоните. Причината – едно завъртане на Земята около Слънцето трае приблизително 365 дни и 6 часа, следователно сезоните биха за изместили и затова се добавя по един допълнителен ден. В Юлианския и Григорианския календар този ден принадлежи към месец февруари.

Историята около високосната година е много интересна. Още в древността астрономите забелязали, че Земята не обикаля Слънцето за точно 365 дни. Гай Юлий Цезар заповядал това да се отрази в календара. Годината получила специално наименование – bix sexus. В превод от латински означава „вторият шести“. За да не се наруши логиката на месеците, този допълнителен ден бил прибавен към най-късия месец - февруари.

Февруари наистина е особен месец, още повече, когато е през високосна година. Той е най-късият от всички, но тази година е високосна и ще има 29 дни. Суеверията и вярванията около високосната година са много. Ако искате да привлечете парите към себе си, сребристото трябва да присъства в ежедневието ви.

Най-новата кампания от програмата за лоялни клиенти на Българския спортен тотализатор е тясно обвързана с годината феномен.

„Високосни печалби с игрите по БНТ“ стартира днес, 17 февруари и ще продължи до 22 март. Бонус печалбите в нея са обвързани с високосната годината – 29 допълнителни печалби по 290 лева. Скритите символики на съставните цифри 2 и 9 са много, но сред тях се открояват следните: двойката е числото, което помага, а деветката е числото на реалността. Реални са и възможностите за бонус печалба, а СПОРТ ТОТО ще ви помогне това да се случи.

За да грабнете някоя от бонус печалбите, трябва да участвате в игрите на тотализатора, които се теглят в ефира на БНТ: „Тото 2 – 6/42“, „Toто 2 - Зодиак“, „Тото 2 - Рожден ден“, всички игри на „Тото 1“, както и всички разновидности на талоните за моментните лотарийни игри. Всеки направен залог в числовите игри или купен талон от моментните лотарийни игри на стойност равна или над 1 лев прибавя по една бонус точка в актива ви. Щом броят на точките достигне 9, вече имате един шанс да грабнете една от кампанийните печалби. Това значи, че колкото по-често участвате, толкова по-голям е шансът ви за печалба.

За да се включите в кампанията, трябва да притежавате карта за лоялност „ТОТО КЛУБ“. Тя е абсолютно безплатна и може да се получи от всеки тото пункт в страната. Само няколко минути отнема на служител в пункта да въведе данните ви и вече можете да се включите в надпреварата за страхотните бонус печалби.

Всички любители на онлайн залозите също могат да трупат точки в кампанията, като се регистрират на www.toto.bg.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Деца сираци от Северна Корея са живели в България в средата на 50-те години на миналия век. По-късно лидерът на комунистическата страна Ким Ир Сен се разпорежда те да бъдат върнати в родината им. След това следите на момичетата и момчетата се губят. Тайни и малко известни факти се разкриват в току-що миналия премиерата си филм "Децата на Ким Ир

Надя Валентинова е завършила поп и джаз пеене в НБУ като ученичка на поп и джаз певицата Стефка Оникян. През 1999 г. е носителка на втора награда за млад/нов изпълнител на последния официално проведен "Златен Орфей". Има още куп престижни призове. Надя е главен вокалист на хеви-метъл групата "Гранулом", Разполага с 12 различни бленди на гласа си

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска