Защо Tinder връзките са създадени да продължат завинаги

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8185171 www.24chasa.bg

Знаете ли, че много голям брой хора вече срещат своя партньор благодарение Tinder.

И преди да започнете насмешливо да повдигате вежди и да се подхилквате под мустак с усещането, че тая „любовна“ история няма да я бива, задръжте малко ехидното, дето напъва да излезе от вас.

Изследователи на емоционалния живот в световен мащаб и на промяната в интимните отношения са открили, че двойките, които се запознават онлайн, обикновено се радват на по-добър любовен живот.

Климатът в света на запознанствата отдавна се предаде на глобалното затопляне.

Беше време, в което всичко започваше с топла усмивка и ръкостискане. Сега и една профилна снимка може да свърши работа за начало на велика любовна история.

Откакто за пръв път се появиха романтични сайтове като Match.com, начинът, по който хората се срещат с потенциални партньори и започват връзки, е по-лесен, по-бърз и, както се оказва, и по-стабилен.

Изследване, проведено от икономиста Филип Хергович от Виенския университет и Хосе Ортега, изследовател от Центъра за европейски икономически изследвания, показва, че двойките, които се срещат чрез сайтове и приложения за онлайн запознанства, е по-вероятно да имат успешен блак, отколкото хора, които са започнали романтика си по традиционните начини - чрез приятел, на работното място или в бар.

Онлайн запознанствата улесняват срещите с хора, които изглеждат различно от нас

Констатациите разкриват не само, че интернет е осигурил повече стабилност на тези взаимоотношения, но и повече разнообразие. След появата на онлайн сайтове за запознанства броят на междурасовите бракове се е увеличил.

Дигиталните романтици търсят взаимни интереси, вместо сходен външен вид, нещо, което могат да разберат от профила на потенциалния партньор.

Тези констатации са подкрепени от предишни изследвания, проведени от психолога Джон Т. Касиопо от Чикагския университет. Той разгледа данните и живота на повече от 19 000 брачни двойки и заключва, че тези, които са се срещнали чрез сайт за запознанства, са много по-доволни от връзките си от двойките, които са се запознали по „старомоден“ начин. Освен това процентът на развод при „виртуалните“ двойки бил по-малък от този на офлайн събратята им.

На онлайн запознанствата вече се гледа като предпоставка за начало на истинска любовна история

Благодарение на изчезването на стигмата, която витаеше твърде дълго около онлайн запознанствата, повече двойки могат да се насладят на солиден и удовлетворяващ брачен живот.

Стереотипите за автентичността на връзка, която започва в интернет, бавно и категорично се понижават, така че може би е само въпрос на време преди да намерите следващия си специален човек през екрана на вашия смартфон.

Какво чакате още? Инсталирайте Tinder и отворете прегръдки за любовта.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него