ТЕСТ: Щастливи ли сте във връзката си?

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8191830 www.24chasa.bg

1. Половинката ви оправдали очакванията ви за Свети Валентин?

а) Да, даже ги надмина. Беше се постарал/а да угоди на капризите ми за празника.

б) Общо взето да, но мисля, че аз се бях подготвил/а по-добре.

в) Не, останах леко разочарован/а.

2. Какво най-често следва, след като имате голям скандал с половинката си?

а) След като и двамата сме казали неща, които са наранили другия, изчакваме емоциите да се успокоят. След това намираме време, за да седнем и да поговорим за проблемите си, за да може да ги решим.

б) Обикновено скандалът ни свършва с извинение от моя страна, защото в един момент осъзнавам, че се караме за нещо, което не е толкова важно.

в) Скандалът утихва от само себе си след няколко дни, в които най-вече си мълчим и всеки чака другия да направи първата крачка към сдобряването.

3. Половинката ви прави ли ви комплименти?

а) Да, почти всеки ден ми казва нещо мило, макар и малко, като това, че изглеждам добре или яденето, което съм приготвил/а е много вкусно.

б) Понякога, но по-скоро аз съм човекът във връзката ни, който се стреми да запази романтиката с комплименти.

в) Не бих казал/а. Прави ми комплименти, ако наистина е харесал/а нещо, което съм направил/а.

4. Бихте ли казали, че половинката ви е щастлива във връзката ви?

а) Мисля, че е, но дори да им нещо, което го/я прави нещастен, винаги говорим за това.

б) Старая се да правя всичко по силите си, за да бъде щастлив/а.

в) Честно казано, не мога да преценя. Половинката ми не е много добър/а в изразяването на чувствата си.

5. Представяли ли сте си какво ще бъде бъдещето на връзката ви?

а) Да, всички сценарии в главата ми имат щастлив край.

б) Да, и знам, че, за да имаме бъдеще заедно, трябва да работя върху връзката ни.

в) Да, но бъдещето винаги се изчерпва със следващите 3 седмици. Не си представям връзката ни след години.

6. Как реагира обикновено половинката ви, когато му/ѝ направите подарък без причина?

а) Благодари ми, винаги ме прегръща и целува, независимо колко малък е подаръкът.

б) Благодари ми, но някак половинчато. Колкото и да се старая, имам чувството, че много рядко оценява малките, но сантиментални подаръци.

б) Благодари ми за подаръка и сякаш след час е забравил/а за него.

7. Колко често прекарвате романтични вечери само с половинката си?

а) Стремим се поне веднъж в седмицата да си приготвим романтична вечеря или да излезем на такава.

б) Обикновено когато запазя място в ресторант или реша да сготвя нещо по-специално. Това става веднъж на 1-2 седмици.

в) Много рядко. В повечето случаи сме заедно, но не бих казал/а, че вършим особено романтични неща.

8. Чувствали ли сте се пренебрегнати от половинката си заради работата или приятелите му/ѝ?

а) Не, винаги намира време да ми се обади или да ми пише.

б) Понякога, но мисля, че в тези случаи е най-добре аз да се свържа с него/нея.

в) Почти винаги мисля, че съм на второ място.

Отговори:

Най-много отговори “а”

Вие имате щастлива връзка, основана на комуникация с партньора. Това е много важно, защото появи ли се проблем, веднага намирате как да го решите. Не ви е страх да изразявате емоциите си, половинката ви също. Открити сте един с друг. Заради това няма от какво да се оплачете във взаимоотношенията ви. Важно е, че във връзката ви има баланс. Към нея не доприняся само едната страна. Обичта, уважението и грижите са и от двете страни. Вие сте късметлии. Пазете половинката си и не спирайте да споделяте един с друг.

Най-много отговори “б”

Би било пресилено да се каже, че сте щастливи във връзката си, въпреки че често сте склонни да си въобразявате, че е така. Замислете се дали половинката ви допринася колкото вас за развитието на връзката ви. Най-вероятно не е така. Вие сте този, който се старае да запази романтиката жива. Вие сте от хората, които попаднат ли във връзка, се интересуват не техните потребности да бъдат задоволени, а да угодят на половинката си. В това няма нищо лошо, ако партньорът ви също показва някаква загриженост. Ако ви приема за даденост, по-добре да излезете от тази връзка.

Най-много отговори “в”

Вашата връзка определено не е щастлива. Вие сте свикнали с половинката си дотолкова, че никак не се стараете да разпалите отново романтиката или връзката ви е нова и тя въобще не е пламвала, въпреки това не искате да сте сами. Затова се задоволявате с някакви отношения, които не са ви достатъчни. Нищо чудно, че едва ли не виждате бъдеще с партньора си. А той/тя също не ви приема като любовта на живота си. Опитайте се да разпалите искрата на любовта с романтични жестове и подаръци. Ако не се получава, продължете напред сами. 

Тайните на сполучливите двойки

Една двойка може да е щастлива независимо дали е заедно от 1 година, или от 50 години. Има няколко тайни, с които и вие да постигнете този желан резултат. 

1. Имайте реалистични очаквания

Не си мислете, че в отношенията с половинката ви всичко ще е цветя и рози. Напротив, подгответе се за доста неравен път, който ще трябва да извървите. Разбира се, не трябва да се отказвате от романтиката, но се подгответе, че в трудните моменти ще става напечено и може да си кажете неща, които всъщност не мислите.

2. Прекарвайте време заедно

Всяка двойка трябва да отдели време за себе си - без приятели, без деца и без домашни любимци. Бъдете само двамата и вършете нещо, което харесвате, като нека това не включва гледане на телевизия.

3. Приемете, че не всеки спор има решение

Понякога трябва да разберете, че не всеки спор има решение. Половинката ви може да гледа на нещата от страничана точка. Това не е нещо лошо. Приемете отношението му/ѝ и продължете напред.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е тайната на успеха му. Сърбинът се върна на върха в световната ранглиста, след като спечели "Аустрелиън Оупън". "Семейството е основата на успеха и баланса в живота - сподели Ноле. - Йелена ми помогна особено в емоционален план след операцията

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си