Втори кралски развод във Великобритания само за седмица

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8199626 www.24chasa.bg
Дейвид Армстронг-Джоунс и кралица Елизабет II през 2017 г. СНИМКА: РОЙТЕРС

Вторият граф на Сноудън се разделя със жена си. Това е вторият кралски развод във Великобритания, за който се съобщава, само за седмица.

Дейвид Армстронг-Джоунс, син на покойната принцеса Маргарет, и съпругата му Серина Армстронг-Джоунс .

"Графът и графинята на Сноудън се споразумяха по приятелски начин, че бракът им е приключил и че ще се разведат", заяви говорител на двойката, цитиран от "Мирър".

"Те молят пресата да зачита тяхното лично пространство и това на семейството им".

Графът е син на принцеса Маргарет и Антъни Армстронг-Джоунс, първият граф на Сноудън.

Новината идва седмица, след като Питър Филипс и съпругата му Есен потвърдиха, че се разделят.

Филипс, който е племенник на Армстронг-Джоунс и внук на кралицата, беше завел съпругата си в Балморал миналото лято, за да съобщи на нейно величество за плановете им да се разведат.

Дейвид и Серина Армстронг-Джоунс, които имат две деца - 20-годишния Чарлз и 17-годишната Маргарита, прекараха Коледа с кралицата в Сандрингам.

Те бяха забелязани и при посещението на църква в коледната сутрин с други членове на кралското семейство.

Източник каза пред The Express, че семейство Армстронг-Джоунс има проблеми с брака от известно време. „Дейвид и Серина се съгласиха, че бракът им се е разпаднал, те всъщност живеят отделно от известно време“.

Но те са решили да се разделят по цивилизован начин. Няма обвинения или злоба от нито една от двете страни.

„Те просто са достигнали точка, в която и двамата смятат, че трябва да продължат напред".

Двойката се ожени през октомври 1993 г. в църквата на "Свети Маргарет" в Уестминстър.

Въпреки че Дейвид е пети по ред по линия на трона, когато се ражда, нито той, нито сестра му лейди Сара Чато не са поемали официални ангажименти от името на кралицата като работещи членове на кралското семейство.

Вместо това той ръководи собствен бизнес за производство на мебели и интериорен дизайн.

Майката на Дейвид Маргарет, сестрата на кралицата, почина през 2002 г., а той стана вторият граф на Сноудън след смъртта на баща си през 2017 г.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Цветана Пиронкова сериозно работи за връщането си на корта. Освен неуморните тренировки, тя хвана ракетата и за снимка. Тенисистка №1 на България през този век позира за снимка, замахвайки с нея и вперен в бъдещето поглед. "Животът е такъв, какъвто го направим, винаги е бил и ще бъде", написа тя. Пиронкова обяви

На безкрайните опашки се нареди телевизионният продуцент Димитър Станчев. Създателят на супершоу "Невада" се опита бързо да придвижи документи, но струпването от хора на моменти го обезсърчаваше. Станчев носеше предпазна маска, въпреки че на открити пространства това не е задължително. Снимки: България

Там няма коронавирус, време е за купон "Отворете кръчмите и дискотеките! Всички да се забавляваме дружно в заведенията! Там няма коронавирус. Мерките са разхлабени достатъчно, а хората имат нужда да се веселят и да отпуснат най-накрая напрежението." За това призова пред "България Днес" фолклегендата Снежина