Семейство от Тексас намери изгубеното си куче след 14 години

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8204379 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Семейство от Тексас, чието куче било изгубено преди 14 години, го намери отново, съобщи ЮПИ.

Йоркширският териер Ремингтън изчезнал от двора на къщата на семейството през 2006 г. "Знаем, че е бил откраднат. Може да го е грабнал ястреб, никога няма да узнаем", каза Аарън Уебстър пред тв канала Кей Ти Ар Кей.

Уебстър и съпругата му разлепили постери и търсели седмици наред кучето, но не попаднали дори на следа от него, предава БТА.

На 1 февруари тази година с тях се свързали от групата за защита на животни "Сейвинг хоуп" от Форт Уърт. Активистите намерили възрастен териер с микрочип, съдържащ информация за стопаните му и така попаднали на Уебстър.

"Звучеше невъзможно", споделя Уебстър пред в."Форт Уърт Стар телеграм".

Той посетил с един от синовете си "Сейвинг хоуп" и станало ясно, че това е техният любимец. Кучето вече е сляпо и с двете очи, опадали са част от зъбите му, козината му е сплъстена и е доста слабо, но те разпознали своя Ремингтън.

Кучето било намерено на улица във Форт Уърт. То имало общо три микрочипа, което означава, че е имало и други стопани през годините, откакто изчезнал от двора на семейство Уебстър. Екозащитниците обаче решили да се свържат с Уебстър, защото те били първите му стопани според данните от микрочиповете.

Според ветеринари Ремингтън все още е достатъчно здрав, за да живее достоен живот и семейство Уебстър отново го посрещат в дома си, за да се грижат за него.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За постоянно в ареста остава зловещата имотна измамничка Мария Спасова, става ясно от решението на апелативния спецсъд. Според магистратите ширещата се епидемия от коронавирус не е достатъчно основание съпругата на циганския барон Игнат Бенков-Начо да се прибере вкъщи. На Спасова са осигурени всички предпазни мерки

Катрин Тасева е едно от „златните момичета“ на България. Започва да тренира гимнастика още на 3 години. Дебютира в състезания при жените през 2015-а. Пробивът й на световно ниво е две години по-късно. Тогава печели първия си медал в многобоя от състезание за Световната купа – бронз в Ташкент. От тогава е в елита на художествената гимнастика

Световните столици и големите градовете по цялото земно кълбо опустяха. За това свидетелстват снимкит от целия свят показващи празните улици, булеварди и места обикновено посещавани от хиляди туристи всекидневно, които в момента са като декор от постапокалиптичен филм. Снимки: