Лечебна вода блика край Руен на свято място, помага за много болести

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8221410 www.24chasa.bg
Мъж от Асеновград е дошъл да си налее от целебната вода. Снимка: Авторката

Целебна вода тече край параклиса "Св. Константин и Елена", който се намира край пловдивското село Руен. Водата извира изпод скала. Жителите на Руен твърдят, че помага особено за стомашни заболявания.

В неделния ден хора от целия регион идват да си налеят от извора, който е скрит в гората. Не са много тези, които го знаят. Но за целебните свойства на водата вече се е разчуло и в околните населени места. Хората твърдят, че лекува язви, гастрити, колити, камъни в жлъчката, но при редовна употреба. Разказват, че ако си измиеш очите с тази вода, веднага премахва възпалението. Бори успешно и кожни екземи.

"Редовно идвам. Внучката ми не можеше залък да хапне, все я болеше стомахът. Цяла седмица пи на гладно от тази вода и вече се храни нормално", казва 74-годишната Василка Пенчева.

Изворът се намира до скала.
Изворът се намира до скала.

Николай Кунев също беше дошъл в неделния ден да си налее. Той пък страдал от подагра. Твърди, че само тази вода му помагала.

Наблизо има и параклис, местните смятат, че той също помага за лечебните свойства на водата.
Наблизо има и параклис, местните смятат, че той също помага за лечебните свойства на водата.

"Дано не се разчуе, защото тук ще стане панаир и ще съсипят извора", молят се руенци. Според тях лечебната сила се дължи на факта, че изворът се намира на свято място.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал