"Светът е за двама" на Орлин Горанов с нов аранжимент във филма "Останалото е пепел"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8233392 www.24chasa.bg
Нейтън Купър, Атанас Блатечки и Диляна Попова са в главните роли в "Останалото е пепел". СНИМКИ: ФОТОКРЕДИТ НА ПРОДУКЦИЯТА

"Зелена ливада и аз бос тичам по нея и пея. Това ми е щастието. Зелена ливада. Ей това е България за мене. И аз бос. Ей това искам". Това казва Асен Блатечки в ролята на Атанас Буров във филма "Останалото е пепел". Лентата описва няколко дни от живота на политика и банкер, разказани през погледа на американския журналист Джон Смит (в ролята влиза Нейтън Купър), дошъл в България, за да направи интервю с Буров. И пристига точно в деня, в който банкерът бявява, че ще се включи в служебното правителство - решаваща стъпка за страната. 

Във филма Буров е показан като милосърден, предприемчив, решителен, умен, бохем. Дясната му ръка  е Мария (Диляна Попова).

"Съвършена жена. Демон в рокля. Тя е това, което българките може да бъдат, но не искат", казва Буров за нея. 

Няма нито една любовна сцена между тях, просто намек, че  са "имали нещо заедно". Почти в цялата лента Попова говори на английски език, защото трябва да превежда на Джон. И пламва любовната искра между тях.  

И не, не е любовен триъгълник между Джон, Мария и Буров. Всъщност е любовен четириъгълник, в който страната с най-силен притегателен център е родината. 

Сред актьорите, които ни пренасят в далечната 1944-та година, са още Бен Крос, Неда Спасова, Евгени Будинов, Петър Райжеков, Симеон Лютаков, Свежен Младенов и др. Във филма са използвани автентични архивни кадри от разрушената по времето на Втората световна война София, а безупречната автентична визия е дело на художник-сценографът Боряна Минчева. В продукцията се чува реч на 5 езика (български, английски, немски, сръбски и дори цигански). Режисьор на лентата е Георги Костов, сценарият е на писателя Александър Томов, оператор е Емил Топузов, а музиката е на композитора Петко Манчев.

На финала на филма звучи песента "Светът е за двама" на Орлин Горанов в нов аранжимент. Версията на песента е направена специално за филма и се изпълнява от Орлин Горанов и групата Up Down. Идеята е на Петко Манчев, като аранжиментът също е негов, а изпълнението на пиано е на Кристиан Илиев.

„Останалото е пепел“ тръгва по кината от 6-ти март.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пролетта пукна и Катето Евро посади реколтата! Обичаната актриса грабна малка мотика и започна да копае из двора си в Кокаляне. Майката на водещия на "Преди обед" Александър Кадиев, зася български домати и зелен лук. Катето не обича да слага на трапезата купешки зарзават. От няколко години актрисата сее плодове и зеленчуци

„Май изкарах коронавируса. Не мога да съм сигурен, защото не съм се изследвал. Два дни бях на легло. Имах няколко от характерните симптоми“. Това призна Башар Рахал. Актьорът започва да се чувства зле след посещение в Тайланд. „Тялото ме болеше адски много. Никога не съм се чувствал така. Единият ден спах повече от 18 часа

Градският транспорт в София е с ново работно време от днес. Последните курсове на автобусите и тролеите са до по-рано, а три линии временно се закриват. Проверка на „България Днес” показа, че по някои трасета последните рейсове ще потеглят в доста ранен час – около здрачаване. Официално от Центъра за градска мобилност съобщиха