Инженерка написа акростих с името на Марта Вачкова, срамувала се да й го даде лично

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8234641 www.24chasa.bg
Марта Вачкова СНИМКИ: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА МАРТИНА ВАЧКОВА

Актрисата получила ламинирания лист след постановка в Каварна

Не само аплодисментите на пълната театрална зала в Каварна зарадваха актрисата Мартина Вачкова във вторник вечерта, когато с Хасковския театър изигра постановката “Секскомедия в лятна нощ”. След като слязла от сцената, звукооформителят на представлението отишъл при нея, за да ѝ даде един ламиниран лист.

Най-отгоре на него пишело “Акростих” и следвало стихотворение, посветено на талантливата актриса. Всеки ред от него започва с такава буква, че да се изпише името Мартина Вачкова. На гърба на листа намира името на авторката - Аниела, която е инженер от Каварна. “Тя дори се е срамувала да ми го даде лично, а го е дала на звукооформителя”, казва актрисата.

“Тази жена е знаела, че ще бъдем в Каварна. Написала е това нещо, ламинирала го е, за да може да се запази. Толкова ме зарадва. Единственото, което можах, е да го снимам, за да ѝ благодаря, защото не се запознах с нея”, разказва Вачкова.

Стихотворението на Аниела е много мило.

Мир - теб в душата да свети.

Ангел над тебе да бди.

Радост - бъди ни вовеки.

Ти наше щастие си!

Имай и обич, и вяра!

Нивга не страдай! Твори!

Аз ти изпращам стих'плетие.

Вярвай във идните дни...

Ани е моето име.

Честност е мойта съдба.

Кремък пред тебе да мине -

Огън ще сгрее света!

Вдигай със чаши шампанско.

Аз ти се радвам с душа.

Жестът много развълнувал Вачкова и ѝ напомнил за времето в “Каналето” и “Ку-ку”. “Тогава почти във всеки град ме чакаха стихове от различни хора - мъже, жени, деца. Вече такива неща все по-рядко се случват”, казва актрисата.

А тя освен на театралната сцена се подвизава и на малкия екран. Във вторник бе премиерата на новия 9-и сезон на “Откраднат живот” по Нова тв. В него Вачкова отново влиза в образа на добродушната сестра Жекова.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Див екшън с бой, гонка и стрелба вдигна на крак полицаите в столичния кв. "Орландовци" в събота вечерта. Разправията станала след 18 часа близо до голям хипермаркет, където една кола засякла друга. От автомобила наизкачали младежи, които започнали да бият пътниците от другата кола. След размяна на удари

Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено като мярка срещу разпространението на коронавируса в България. Националният оперативен щаб вече е обсъдил въвеждането на декларация за целта на пътуване и излизане от вкъщи по подобие на тази, която се изисква в момента за излизане и влизане в областните градове

Уругвайският футболен отбор "Данубио" (това е наименованието на река Дунав на испански език) отново си спомни за българските си корени. Клубът е основан от наши емигранти в Южна Америка и феновете изключително много тачат своята история. Футболисти, ветерани, привърженици и младежи на "Данубио" записаха видеоклип