Инженерка написа акростих с името на Марта Вачкова, срамувала се да й го даде лично

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8234641 www.24chasa.bg
Марта Вачкова СНИМКИ: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА МАРТИНА ВАЧКОВА

Актрисата получила ламинирания лист след постановка в Каварна

Не само аплодисментите на пълната театрална зала в Каварна зарадваха актрисата Мартина Вачкова във вторник вечерта, когато с Хасковския театър изигра постановката “Секскомедия в лятна нощ”. След като слязла от сцената, звукооформителят на представлението отишъл при нея, за да ѝ даде един ламиниран лист.

Най-отгоре на него пишело “Акростих” и следвало стихотворение, посветено на талантливата актриса. Всеки ред от него започва с такава буква, че да се изпише името Мартина Вачкова. На гърба на листа намира името на авторката - Аниела, която е инженер от Каварна. “Тя дори се е срамувала да ми го даде лично, а го е дала на звукооформителя”, казва актрисата.

“Тази жена е знаела, че ще бъдем в Каварна. Написала е това нещо, ламинирала го е, за да може да се запази. Толкова ме зарадва. Единственото, което можах, е да го снимам, за да ѝ благодаря, защото не се запознах с нея”, разказва Вачкова.

Стихотворението на Аниела е много мило.

Мир - теб в душата да свети.

Ангел над тебе да бди.

Радост - бъди ни вовеки.

Ти наше щастие си!

Имай и обич, и вяра!

Нивга не страдай! Твори!

Аз ти изпращам стих'плетие.

Вярвай във идните дни...

Ани е моето име.

Честност е мойта съдба.

Кремък пред тебе да мине -

Огън ще сгрее света!

Вдигай със чаши шампанско.

Аз ти се радвам с душа.

Жестът много развълнувал Вачкова и ѝ напомнил за времето в “Каналето” и “Ку-ку”. “Тогава почти във всеки град ме чакаха стихове от различни хора - мъже, жени, деца. Вече такива неща все по-рядко се случват”, казва актрисата.

А тя освен на театралната сцена се подвизава и на малкия екран. Във вторник бе премиерата на новия 9-и сезон на “Откраднат живот” по Нова тв. В него Вачкова отново влиза в образа на добродушната сестра Жекова.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България