"Заветът на Св. Йоан Рилски", режисьор арх. Пламен Пламенов Мирянов (видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8344645 www.24chasa.bg

"24 часа" поема инициативата за излъчване на патриотичните видео филми на арх. Пламен Пламенов Мирянов за въздигане духа и националното самочувствие, особено в този труден момент на извънредно положение.

България никога не се предава!

Духът ни е над всичко земно!

Нашият народ е благословен!

Българският дух и сила, мъдрост от Бог и красота могат да победят всичко, което ни пречи да се развиваме и просперираме.

Тези послания ни въздигат във филмите на арх.Пламен Пламенов Мирянов, създател на фондация „Нашият дом е България“

Филмът е нов съвременен прочит на завета на Св. Йоан Рилски Чудотворец, който се изучава в училище. Св. Иван Рилски е най-великият български светец, отшелник, небесен закрилник и покровител на българския народ.

Умело подбраните изразни средства улавят автентичния дух на Рила и ни разкриват по неповторим начин величието на планината – такава, каквато я е видял Св. Йоан Рилски векове назад.

Във филма са използвани цитати от житието и тропара на светеца, чрез които да съпреживеем простотата на отшелническия му живот, отдаден изцяло на Бога.

Филмът е част от документалната поредица „Нашият дом е България“ и е създаден от арх. Пламен Мирянов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него