"Магията на българската роза", режисьор арх. Пламен Пламенов Мирянов (видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8344736 www.24chasa.bg

"24 часа" поема инициативата за излъчване на патриотичните видео филми на арх. Пламен Пламенов Мирянов за въздигане духа и националното самочувствие, особено в този труден момент на извънредно положение.

България никога не се предава!

Духът ни е над всичко земно!

Нашият народ е благословен!

Българският дух и сила, мъдрост от Бог и красота могат да победят всичко, което ни пречи да се развиваме и просперираме.

Тези послания ни въздигат във филмите на арх.Пламен Пламенов Мирянов, създател на фондация „Нашият дом е България“

Казанлъшката роза е много повече от цвете, а сезонът на розобера е истински празник за народа ни! Този филм успява да пресъздаде магичното ухание на розовите полета, в чийто плен всяка година се предават доброволно стотици хиляди от близко и далеч.

Розоберът е много повече от ритуал! В неговата символика са закодирани древни истории за българските традиции, бит и култура и не е чудно, че пленителният аромат на казанлъшката роза омагьосва всеки, докоснал се до нея!

Защо тази нежна и смирена форма на живот – маслодайната роза – става символ на България и как успява да ни плени така, че да се връщаме с благоговение при нея всяка година?

Гледайте „Магията на българската роза“,единствения филм за БЪЛГАРСКАТА РОЗАТА правен до сега!

Филмът е награден за най-добра рекламна туристическа продукция на XIV Международен тур филм фест “На източния бряг на Европа” и е част от документалната поредица „Нашият дом е България“ на арх. Пламен Мирянов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Случаите изглеждат нелепо, потребителите недоумяват КОЯ Е ТЯ Омбудсманът доц. д-р Диана Ковачева е родена на 16 юли 1975 г. в София. Завършва право в Юридическия факултет на Софийския университет. Магистър е по право на Европейския съюз в СУ и по право на Европейския съюз и съдебна система, Университет Нанси II, Франция

Спешно извеждат пенсионерката от апартамента Иво АНГЕЛОВ Физическо насилие е преживяла 86-годишната баба Жени от София. Преди дни "България Днес" ви разказа за изстрадалата възрастна жена, която обитава мизерен апартамент, претрупан с боклуци. Пенсионерката едва оцелява, а много често преживявала само с филия хляб на ден

Там сме от 1929 г., това е религиозна дискриминация, контрираха от Бялото братство Иво АНГЕЛОВ Ограничен да бъде достъпът на последователите на Петър Дънов до Седемте Рилски езера. Това настояха природозащитници по време на среща с екоминистерството, местната власт, ръководството на Национален парк "Рила" и неправителствени организации за