"Свещената азбука", режисьор арх. Пламен Пламенов Мирянов (видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8344772 www.24chasa.bg

"24 часа" поема инициативата за излъчване на патриотичните видео филми на арх. Пламен Пламенов Мирянов за въздигане духа и националното самочувствие, особено в този труден момент на извънредно положение.

България никога не се предава!

Духът ни е над всичко земно!

Нашият народ е благословен!

Българският дух и сила, мъдрост от Бог и красота могат да победят всичко, което ни пречи да се развиваме и просперираме.

Тези послания ни въздигат във филмите на арх.Пламен Пламенов Мирянов, създател на фондация „Нашият дом е България“

Нов филм за братята Кирил и Методий и тяхното велико дело – българската писменост!

Тази изключително въздействаща импресия преплита история и символика, за да успее по съвременен начин да ни накара да се замислим за световното значение на глаголицата и кирилицата, която славянските народи ползват и до днес!

Азбуката, създадена от светите братя Кирил и Методий, е преминала изпитанията на вековете и е надживяла многобройни исторически изпитания! Тази писменост е с божествен произход и с нея нашият народ е благословен!

В азбуката ни има закодирано послание, а в буквите – съставени от кръгли, триъгълни и кръстни форми – символи, с които и до днес си служим.

Какви са те ще видите в уникалния филм от поредицата „Нашият дом е България“, създадена от арх. Пламен Мирянов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи