Филм за Димитър Георов, теглил личен кредит, за да плати на служителите си

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8363612 www.24chasa.bg
Операторът снима Димитър Георов по време на път. СНИМКА: Личен архив

“Животът като епидемия" е името на най-новия документален филм на режисьора Стилиян Иванов, чиито снимки започнаха преди дни.

Това вероятно ще бъде най-бързо заснетият филм на режисьора, тъй като премиерата му е на 30 март, понеделник, когато ще бъде излъчен онлайн.

 Причината за скоростната реализация е актуалността на темата в кинолентата - как оцелява българският бизнес в кризата. Герой във филмовия разказ е предприемачът Димитър Георов, който се опитва с личния си пример да повдигне духа на сънародниците си.

Когато всички сме изоставени на произвола на съдбата и всеки се спасява поединично, един достоен българин е превърнал фабриката си в голямо семейство за своите работници.

В дни на небивала криза - здравна, икономическа и морална - Димитър Георов (потомък на чипровски род) не само не освобождава служители на фирмата си, но и тегли личен кредит, за да ги подпомогне финансово.

Екипът на продуцентската компания "Додофилм" е на 14 часов работен ден. Камерите на операторите Андриан Генчовски и Симеон Сълов проследяват как протича работният ден във фабриката. Продуцентът Деян Неделчев отново е възложил на композитора Димитър Ташков от "Симфоникс" да озвучи картината.

Авторът Стилиян Иванов завършва киноразказа с думите, прочетени от актьора Симеон Владов: “Хора като 75-годишния предприемач Димитър Георов са част от една далеч по-силна епидемия. Епидемия, наречена живот!”.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Група ентусиасти любители на българските и традиции показаха нагледно в социалните мрежи как трябва да се играе хоро спазвайки необходимата дистанция между участниците. Видео: Facebook / Христо

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико

Вносът на боклуци у нас продължава и по време на карантината, наложена заради разпространението на епидемията от коронавирус, съобщават от предаването "Господари на ефира".  Противно на очакванията ограничаването на придвижването в страната да спомогне за изчистването на въздуха, се оказа, че нивото на замърсяване в България отново е над нормата