Дичо купил теста за бременност на Карина, така разбрали, че ще имат второ дете

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8368478 www.24chasa.bg
Щастливото семейство скоро ще се увеличи с още едно женско присъствие. СНИМКИ: СИМОН ВАРТЕРЯН

Заради пандемията жена му е в параграф 22 - задължителните прегледи сега са забранени

В края на юни певецът Дичо и половинката му Карина Попова, която нашумя с участието си в кулинарното шоу “Мастършеф”, ще станат родители отново. Тогава се очаква да се появи втората дъщеря в семейството им, след като вече имат 5-годишно момиченце. Щастливите родители са избрали и име, но засега предпочитат да го запазят в тайна.

Най-развълнувана от новината, че щъркелът ще дойде пак в дома им, е първородната дъщеря на Дичо и Карина – Ариел. Преди дни тя отпразнува петия си рожден ден и освен че вече е голяма, ще става и кака.

“За нея е най-голямото вълнение. Все пак това да си кака, си е титла. И я носи с гордост”, казва Карина. Тя и Дичо решили постепенно да я подготвят за новината, че се очаква ново попълнение в семейството. “Честно казано, беше ми трудно да измислим как точно да й кажем, но тя чуваше, че си говорим. В първите дни бяхме решили да не ѝ обясняваме, най-малкото първите месеци са такива, в които по принцип не се казва. Искахме всичко да е сигурно. Но в някакъв момент тя чу, че си говорим, и ѝ съобщихме”, разказва Карина. Истинското осъзнаване за Ариел обаче дошло с наедряването на майка ѝ. Сега обича да гали коремчето ѝ, да усеща как мърда бебето вътре и да му говори. И е много щастлива от предстоящата среща със сестричката си.

За Дичо обаче не била чак такава изненада новината за втората бременност на Карина. Дори той отишъл да ѝ купи теста за бременност. След като тя го направила, щастливите родители заедно видели двете чертички на теста. И макар мечтата на повечето мъже е да имат синове, с които да играят футбол, Дичо се радва, че новото попълнение пак ще е момиче.

“Като гледам как е тръгнала работата, ще трябва да шием рокли. А и къде ти футбол, те не играят вече. Сега, като го забраниха, момчетата ще забравят да го играят”, казва с усмивка певецът.

Преди повече от 5 години, когато разбират, че ще стават родители за първи път, Дичо и Карина подготвят специални картички с ехографска снимка, които подаряват на най-близките и така съобщават новината. Сега не полагат чак такова старание, но поднасят благата вест на майката на Карина в особено специален момент.

“Отидохме на рожден ден на майка ми неподготвени, без подарък и решихме, че ще компенсираме, като ѝ съобщим новината”, разказва с усмивка бременната Карина. Тя допълва, че тази бременност била неочаквана за тях. “Не, че не сме го искали, но не сме и очаквали. Бяхме решили, че няма да се пазим, и ако стане”, признава красивата кулинарка, но не крие радостта си от новината.

Бременността по време на коронавирусна пандемия се оказва предизвикателна не само за Карина, а и за останалите бременни в държавата. 

“Китаристът на Дичо очаква бебе до дни и сме близки с неговата жена. Тя в момента има страхотни проблеми от това, че нямаше кой да ѝ издаде болничен, излизайки по майчинство. Задължителните прегледи в последните дни също не са ѝ направени. Това малко започва да ме плаши. Защото си казвам: До юни има време, но от друга страна, всички казват, че не е ясно какво ще се случи дотогава. Аз бях предприела едно африканско пътуване и дълго време нямах възможност да отида на преглед. Като си дойдох, пак не мога да отида и реално ми се събира много дълго време, в което не ме е видял лекар. И това, че в момента нямам спешна нужда, не значи, че все пак не трябва да ме види специалист”, възмущава се Карина и казва, че това е параграф 22 – месечните прегледи са задължителни за бременните, а сега са им забранени.

“За да се родят

здрави деца, някой

трябва да ги

прегледа тези жени

Моя приятелка до последно не знаеше дали бебето ѝ се е обърнало, защото никой не я погледнал на ехограф. Ако тръгне да ражда и бебето не се е обърнало, може да се получат жестоки усложнения”, казва Попова. Тя обяснява, че в момента здравната каса не позволява прегледи и изследвания на бременни, но в частни лаборатории няма проблем да се изследваш. Тя самата си платила за кръвни изследвания на частно, въпреки че е здравноосигурена.

“А реално ти пак отиваш да даваш кръв. Дали ще се омешаш с хората на опашката в държавната, или в частната лаборатория, не е от значение. Просто държавата си спестява тези пари, защото аз ги давам от джоба си. И проблемът не е, че аз съм ги дала, мога да си го позволя, но има жени, които не могат”, казва Карина. Освен това много ѝ липсва ходенето – нещо, което по принцип е препоръчително за бременните. Сега обаче също ѝ е забранено заради коронавируса. За да компенсира това, вкъщи с Ариел правят йога и разни други упражнения.

“Разходки от стаята

до балкона и танци”,

допълва Дичо. Той пък свири и пее, но Ариел май не проявява много интерес към занаята на баща си. Тананика си, но не я влече много. “Аз на 2,5 г., като съм запял, и не съм спрял, то си проличава. Ако се хване за китарата или за пианото, по-лесно ще разбера дали има талант, ама не се хваща”, казва Дичо и допълва, че повече я влече танцуването: “Танцьорка ще е”.

Въпреки крехката си възраст Ариел практикува 4-5 вида танци – посещава уроци по художествена гимнастика, ходи на народни и на бални танци, както и на модерни.

“За 5-годишна е много добра”, хвали се гордият татко.

Покрай карантината танцуват вкъщи, гледат да се движат и да уплътняват времето с интересни занимания. Освен това си измислят разни игри, учат я на буквите, както и да чете и пише. Дичо и Карина намират позитивните страни на изолацията в това, че прекарват повече време с детето си и му обръщат повече внимание. 

“Това е хубав момент да се съберат семействата, да видят дали могат да са заедно, как се градят нещата, как се възпитава детето без детска градина. Много неща и предизвикателства”, казва с оптимизъм Дичо. Но пък имат и своите родителски тревоги.

“Тъжно ми е, виждам, че ѝ е скучно”, казва Карина. Преди дни Ариел имаше рожден ден, за който семейството организирало парти в зала за зимни спортове с изкуствена писта. В деня преди празника обаче е въведена кризисната ситуация и празненството се провалило. Затова вкъщи се събрали само с най-близките.

“Тя не страда за такива неща, слава богу. Не е плакала за това”, казва Карина. В този момент техният малък оазис за излизане на въздух и за различно преживяване е градината на Дичо, в която сеят различни неща.

“Седим на чист въздух, понеже обичаме краставички, чакаме да си ги засадим. Имаме ги и на терасата, и в двора”, казва Дичо. А Карина допълва: “Сега е времето на лука и чесъна, по-нататък ще засадим и други зеленчуци”. Желанието им е да захранят бебето с домашна продукция другата зима.

Карина нашумя с участието си в кулинарното шоу “Мастършеф”, но готвенето е само хоби и страст. Истинската ѝ работа е свързана с рекламния бизнес, който има. И тревогите ѝ в момента са свързани и с него.

“Имам 10-ина човека, които работят във фирмата ми. Оставили сме само по един човек да ходи и аз не мога да отида на място да видя как се случват нещата. Занимавам се с реклама и вероятно ще има много голяма рецесия след лятото. Това е първото перо, което хората ще отрежат от бюджетите си, нормално е да бъде така. Не сме толкова отчаяни, знаем, че ще се оправят нещата”, завършва оптимистично Карина.

Дичо пък сега си припомня детските песнички не само заради очакването на втората си дъщеричка, а и защото записва албум с такива.

“С повечето наши изпълнители правим вече втори диск с детски песнички, стана много готино. Това са най-хубавите песни”, казва Дичо. Сега в домашни условия ще направят нова компилация с детски песнички, защото всички те имат деца и домашни студиа за записване.