Вижте Владо Пенев и Мартина Вачкова като студенти във ВИТИЗ

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8384577 www.24chasa.bg

Осем млади мъже, всички с бради, стоят прави, а на реда пред тях са седнали шест млади жени - наредени на сцена неслучайно. Такава снимка пусна колежка на известните актьори Владимир Пенев и Мартина Вачкова от театралната академия преди ден във фейсбук. На кадъра Пенев е вторият от ляво на дясно прав, а Вачкова - първата седнала долу вляво.
Актьорите завършват един клас във ВИТИЗ. И добре си спомнят първия ден, в който се срещат в академията, както разказват след време.

Годината е 1978 г., Пенев тъкмо се е уволнил от казармата в Нова Загора, а приятелка от града му е казала, че и тя е кандидатствала като него актьорско майсторство за драматичен театър, но не са я приели, защото вместо нея избрали "дъщерята на Григор Вачков". Отива на лекции, влиза в стаята, а там и самата Мартина. Като за начало всеки от студентите е поканен да изпълни монолог.

Пенев не е настроен много добронамерено към Вачкова от историите на онази своя приятелка. Затова и доста критично очаква нейния монолог. "Мартина, кажи "Крокодилката" - част от пиесата "Суматоха" на Йордан Радичков, шептят отстрани на Вачкова.

Тя се подсмихва, излиза, и още при първите й думи - толкова забавна гледка, Владо Пенев избухва в смях, при което пада от чина. Това е и първата среща на двамата актьори - в края на 1978 г., а сега, повече от 40 години по-късно, те си остават приятели.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане