Кей-поп звезда излъга феновете си, че е заразен с COVID-19

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8393809 www.24chasa.bg

Южнокорейска кей-поп звезда от групата JYJ /Джей Уай Джей/ излъга феновете си за 1-ви април, че се е заразил с новия коронавирус, предизвиквайки вълна от възмущение в страната, предадоха Ройтерс и БТА.

Джеджун Ким, известен още като Джеджун, си направи лошата шега в Инстаграм, след което изтри поста си оттам. Той е член на известната момчешка банда JYJ с много фенове в страната и по света. Само в Инстаграм изпълнителят има над 1,9 милиона последователи. Той ги информира за 1 април, че е заразен с Ковид-19 и е настанен в болница."Заразяването ми стана благодарение на моята небрежност, като не спазих благоразумните заръки на правителството и на моите приятели", написа Джеджун.

След няколко часа 34-годишният поп идол разкри, че е отишъл прекалено далеч с първоаприлската си шега. Той желаел само да предупреди феновете си да се пазят.

В южнокорейските социални мрежи се разгоря ожесточен дебат относно постъпката на певеца. Не се разбра дали той наистина се е шегувал, или е имал сериозни намерения относно спазването на забраните. Но при всички случаи шегата му беше оценена като неудачна.